hirdetés

Újszülött rókákat mentettek Székesfehérváron – elbűvölő videón a csöppségek

Mádi-Krezinger Cintia

2024. április 1 - Kép: Getty Images Hungary

Hála a gyors segítségnek, a picik esélyt kaptak az életre.

hirdetés

Újszülött rókákat találtak egy fehérvári ház udvarán, akiket az anyjuk feltehetően elhagyott. A kicsiket a Fema Állatmentők vették magukhoz, hogylétükről pedig Facebook oldalukon adtak hírt. Az apróságok szerencsére jól vannak, és már a cumisüvegből evés művészetét is sikeresen elsajátították.

Ezért esnek sokan hibába

A feltöltött videók érdekessége, hogy sokan azt hitték, kiskutyák szerepelnek a felvételeken. Egy újszülött állat esetében laikusként sokszor tényleg nehéz megmondani, pontosan milyen fajt is tart az ember a tenyerében. Ez az oka annak, hogy számtalanszor hallhattunk már olyan esetekről, amikor is jóakaratú állatbarátok hazavittek egy árva kicsit, akiről csak később derült ki, hogy valójában egy vadállat.

Ennek elkerülése érdekében – és természetesen azért is, hogy a kölykök biztosan egészségesek legyenek –, nélkülözhetetlen, hogy amennyiben árva csöppségeket találunk, mihamarabb vigyük őket állatorvoshoz. A szakavatott szemek azonnal kiszúrják, ha valami sántít, így ha vadállatot sikerült megmenteni, mielőbb szakértő kezekbe kerülhetnek. Ide kattintva részletes információkat találsz arról, mi a teendő, ha újszülött kiskutyát találsz.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

állatmentés állatmentők fema egyesület róka videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!