hirdetés

Szarvasgomba-keresésre indult a kiskutya, milliókat érő arannyal tért haza: Ollie élete első sétáján szagolta ki a kincset

Ferenczi Deborah

2022. május 10 - Képek: Getty Images Hungary

Bizonyosan hallottál már a szarvasgomba-kereső kutyákról, akiknek szaglása páratlanul éles. Azonban előfordul, hogy néhanapján még ennél a becses élelemnél is értékesebbet találnak.

hirdetés

Az 51 éves Adam Clark az elmúlt hónapban meglepte kislányát, a kilenc éves Aliciát egy aranyos kiskutyával. Adam arra nem is számított, hogy a kiskutya mennyire meg fogja lepni őket.

Szarvasgomba-vadászatnak indult, milliókkal tértek haza

A lagotto romagnolo kutyafajtát eredetileg vízi vadászkutyának tenyésztették. Egyes felvetések szerint minden ilyen típusú eb őse ez a fajta, mely kiváló vadászképességeiről híres. A fajtát szarvasgomba-vadászatra szokták használni kitűnő szaglása miatt. Ezen felbuzdulva idén március 30-án Adam és Alicia Clark úgy döntöttek, hogy megnézik, hogy saját kutyusok, Ollie mit képes kiszagolni. Így a kiskutya első sétáját a helyi mezőkön tette meg, amikor is egy kisebb vagyonba botlott. Ollie egyik pillanatban még sétált, a másikban elkezdett eszeveszetten ásni. Adam nem hitt a szemének, amikor 15 darab királyi érmét ásott elő a kiskutya, melyek a 19. századból származnak.

Az alábbi angol nyelvű videóban látható a történet.

Majdnem hárommillió forintot érő aranyat ásott elő a kutyus

Adam, aki egyébként ingatlanokkal foglalkozik, elvitte az aranyérméket felbecsültetni. A pénzérméket közel 8000 dollárra értékelték a szakemberek, mely 2.800.000 magyar forintnak felel meg. Adam nem csupán az összegnek örült, de annak is, hogy Ollie egy igazi aranyvadász, aki már élete első sétáján ilyen hatalmas értéket talált. Adam Clark saját bevallása szerint egyébként első pillanattól érezte, hogy ez a kiskutya különleges, ám az még őt is megdöbbentette, hogy ennyire tehetséges.

Már akkor is éreztük rajta, hogy nem mindennapi kutya, amikor hozzánk került” – mesélte a People magazinnak Clark. „Az egy dolog, hogy rátalált erre a kincsre, de nagyon úgy tűnik, hogy személyében egy négylábú aranyásót köszönthetünk családunkban. Már alig várom, hogy újra felfedezőútra induljunk. Különleges kis kölyök, én pedig kíváncsian várom, mi mindent tesz majd le az asztalra; nemcsak átvitt, hanem a szó szoros értelmében is” – lelkendezett a férfi.

Adam és családja igazán nagy jövőt jósol Ollie-nak, aki már első ízben ilyen professzionálisan használta páratlan szimatát. Elképzelhető, hogy egy igazi aranyásóra találtak a kutya személyében.

kutya aranyat talál kutya aranyvadász kutya szarvasgomba vadász logatto romangolo szarvasgomba kutyakiképzés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink