hirdetés

Így mentette meg családja életét a kutya, aki a lángoló házból is kihozta szeretteit

Ferenczi Deborah, 2021. október 2

Sosem volt kérdés, hogy az állatvilág talán leghűségesebb egyedei a kutyák, akik sokszor még az életüket is képesek feláldozni a gazdájukért. Számtalan megható történet meséli el kiemelkedő bátorságukat, és félelmet nem ismerő merészségüket. Nemrégiben történt, hogy egy kutyus az egész családját kimentette egy égő házból.

hirdetés

A kutyák szimata páratlan, sokkal pontosabb, mint az emberé. Így ők jóval hamarabb is képesek érzékelni, hogy ha valami komoly baj következik. Pontosan ennek köszönhetően történt meg, hogy egy malajziai család életét megmentette a kutyus, aki idejében észlelte a házba szivárgó gázszagot és a felcsapó lángokat.

A kutya, aki azonnal felismerte a veszélyt

Miután az eset éjszaka történt, az egész család még az igazak álmát aludta. Több, mint valószínű, hogy ha nincs jelen a kutya, fel sem ébrednek arra, hogy ég a ház. Kizárólag már csak akkor, mikor már túl késő lett volna menekülni. A kutya kiszimatolta, mi történt, a füst szagára lett figyelmes, ami okán azonnal úgy gondolta, hogy riasztania kell a gazdáját, így elkezdte keltegetni az alvó embereket.

Anandaveki, a bátor kutya

A mindössze 8 hónapos kutyus először a háromgyermekes édesanyához sietett, és próbálta felkelteni. Mikor érezte, hogy nem jár sikerrel, erőszakosabb módszerekre váltott, és elkezdte húzogatni a haját, nyalogatni az arcát és a fülét, majd a pizsamáját is rángatni. A nő elsőre igen dühös lett, hiszen azt hitte, a kutyus pusztán önző érdekekből keltegeti és éhes. Mikor feleszmélt és látta, hogy a szoba nagy része már lángokban áll, azon nyomban felkeltette a család többi részét, hogy még idejében ki tudjanak menekülni a házból.

A kutya, aki megmentette a családja életét

Annak ellenére, hogy az egész ház porig égett, a család minden egyes tagja megmenekült, és épségben túlélte a katasztrófát. A bátor kutyusnak néhol kisebb égési sérülései jelentkeztek, de szerencsére sikerült megmenekülnie. A környéken lakó emberek a tragédia után pénzgyűjtést szerveztek annak érdekében, hogy a leégett házat sikeresen újjáépíthessék. A család pedig a kutyának tulajdonítva a megmenekülését a többletösszeget egy helyi állatmenhelynek adományozta.

(Képek: Getty Images Hungary)

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon