hirdetés

Videón a világ legalattomosabb kutyája – ezt művelte a macskákkal

Mádi-Krezinger Cintia

2024. április 14 - Kép: Getty Images Hungary

A cicáknak esélyük sem volt észrevenni a hátuk mögött megjelenő ebet.

hirdetés

A kutyák és macskák békés együttélését nem lehetetlenség elérni. Ám tény, hogy még a legösszeszokottabbak közt is felütheti konfliktus a fejét. Egy ilyen nem várt helyzet látható az alábbi videóban is: a galambot meredten bámuló macskákra a frászt hozza a hátulról érkező és magát elvakkantó eb.

Ösztönös viselkedés

Természetesen mi is pontosan tudjuk, hogy a felvételen látható kutya nem szándékosan hozta a frászt a cicákra. A helyzet mindössze abból fakadt, hogy kutyák és macskák eltérő módon reagálnak a különböző helyzetekben, és másként fejezik ki az érzéseiket. Míg a cicák számára a préda megfigyelése mellé hangként maximum egy kis „ekekekekekek” társul, addig a kutyák vakkantással jelzik, hogy: nézd, galamb! Négylábú barátaink hangjelzései mögött mindig van tartalom; ide kattintva megtudhatod, hogyan dekódolhatod a kedvenced vokalizációit.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

kutya és macska kutya és macska különbségek kutya kommunikációja kutyás videó videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink