hirdetés

Kuvaszkölyköket adtak át az Országos Polgárőr Szövetségnek: összefogás a bűnmegelőzésért és a felelős állattartásért

Hangai Lilla

2023. április 1 - Forrás: MTI /Képek: Getty Images Hungary

Kuvaszkölyköket adott át az Országos Polgárőr Szövetségnek (OPSZ) az Agrárminisztérium Dunakeszin. Az Igazságügyi Minisztérium állatvédelemért felelős kormánybiztosi titkársága pedig arról számolt be, hogy a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány stratégiai partnerségi megállapodást kötött az OPSZ-szel.

hirdetés

Az Agrárminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében idézte V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztost, aki a három kuvaszkölyök szerdai átadásakor elmondta: „Fel kell hívni a figyelmet a kuvaszokra, ismertté kell tenni ezt a kutyafajtát, mert azt szeretnék, ha minél többen magyar kutyafajtát választanának házi kedvencként. Az agrártárca célja, hogy ezek a kutyafajták szeretettek, kedveltek legyenek.”

A kutyák megvásárláshoz és kiképzéséhez a tárca 2 millió forinttal járult hozzá

V. Németh Zsolt kitért arra is, hogy: „A minisztérium több ponton is kapcsolódik ehhez az ágazathoz. Mint tenyésztési hatóság, jóváhagyja a tenyésztési programokat, emellett a génmegőrzési stratégia végrehajtásáért is felelős. A harmadik kapcsolódás pedig a hungarikumok ügye. Amikor magyar nemzeti értékekről beszélünk, akkor nemcsak az érinthetetlen, üvegbúra alatt őrzött tárgyakra gondolunk, hanem a magyar életmód védelmére is.”

Beszámolt a kuvaszkölykök átadásáról az Igazságügyi Minisztérium állatvédelemért felelős kormánybiztosi titkársága is. Tudatták az MTI-vel, hogy a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány az Országos Polgárőr Szövetséggel szakmai célokból stratégiai partnerségi megállapodást kötött. A kölcsönös kapcsolatból adódó előnyök többek között a lehetőségek céltudatosabb érvényesítése, az állatvédelem és a bűnmegelőzés kapcsolatának elmélyítése, az állatvédelmi ismeretterjesztés hatékonyságának javítása, valamint a felelős állattartás népszerűsítése.

Kuvasszal a közös célokért

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben az együttműködésben résztvevők közös céljának nevezték, hogy a környezet és az állatok védelmét szolgáló tevékenységet a polgárőr egyesületek is hatékonyan elláthassák. További céljuk olyan országos kampányok, projektek kidolgozása és lebonyolítása, amelyek az állatvédelmi tevékenységet szolgálják.

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány többek között oktatási anyagokat is készít, és oktatási programlehetőséget biztosít a polgárőr szervezeteknek, valamint koordinálja a polgárőr egyesületek és állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek együttműködését. Az Országos Polgárőr Szövetség az általa szervezett továbbképzési programokon kiemelt figyelmet fordít az állatok védelmének népszerűsítésére, elősegíti a felelős állattartás népszerűsítését és javaslatot tesz a bűnmegelőzési és bűnfelderítési tevékenység hatékonyságát támogató fejlesztési lehetőségekre is – ismertették a megállapodásban.

Agrárminisztérium felelős kutyatartás imádjuk a kuvaszt Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuvasz magyar fajták magyar kutyafajta polgárőrség kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink