hirdetés

Kitalálod, ezek a kutyafajták melyik országból származnak? – KVÍZ

Gerhát Petra

2023. november 28 - Képek forrása: Az én kutyám, Getty Images Hungary

Számtalan kutyafajta alakult ki az évezredek során, egyesekről pontosan tudjuk, hol, és miért. Töltsd ki kvízünket és kiderül, te mennyire vagy otthon a népszerű fajták származási helyét illetően! Ha érdekelnek a kutyafajták és kialakulásuk története, cikkünk végén megtalálod, hol olvashatsz róluk bővebben.

hirdetés

Világszerte több száz kutyafajta él, melyek jelentős része évszázadok, netán évezredek során alakult mai formájára. Az emberhez társult négylábúakat ha nem is tudatosan, de már a kezdetektől szelektálva tenyésztették gazdáik, így egy idő után kialakultak a különféle munkára alkalmas ebek közötti különbségek mind a természetet, mind a küllemet tekintve.

Honnan származnak a kutyafajták?

Az FCI jelenleg 335 kutyafajtát ismer el hivatalosan, mindegyiküket egy-egy ország tulajdonában van. De vajon tudod-e, hogy melyik fajta melyik országhoz köthető? Ha lejjebb görgetsz, megtalálod kvízünket, és tesztelheted tudásod. Az oldalon az említett fajták fajtaleírását is elolvashatod, ha megismernéd történetüket, érdemes böngészned, IDE kattintva az összes fajtaleírásunk elérhető! Olyan kutyafajtát keresel, akivel még nem foglalkoztunk? Ha nem találod meg kedvenced oldalunkon, írj nekünk!

fajtagazda ország fajtastandard fci kutyafajta kutyák kvíz

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink