hirdetés

Elképesztő: elárasztott legelőről mentett juhokat a pásztorkutya – videón az akció

Hangai Lilla

2023. november 18 - Képek: Getty Images Hungary

Ezt a hős pásztorkutyát még az elemek vérfagyasztó ereje sem rémítette meg! Amikor a Babet vihar lecsapott Wales-re is, a terület, ahol a gazdája juhai legeltek, teljesen víz alá került ezzel csapdába ejtve 3 nagyon értékes anyajuhot is.

hirdetés

A gazda, Llŷr Jones rendkívül büszke Patsy nevű jobbkezére, aki halálmegvető bátorsággal vetette bele magát a vihar által okozott hatalmas áradásba Llanfihangel Glyn Myfyr településen. Videón mutatjuk, hogyan ment a pásztorkutya zseniális ügyeséggel juhokat.

A gyönyörű és mosolygós Patsy: 

Így ment a pásztorkutya juhokat: egyáltalán nincs félelemérzete

„Tudom, hogy jó úszó, és úgy gondoltam, hagyom, hogy tegyen egy próbát. Semmi félelemérzete nincs.” – nyilatkozta Jones gazda a 10 éves Patsyről, aki egy border collie keverék. Amikor Jones úr megadta az ebnek a zöld jelet, az egy percet sem habozott és a juhok után eredt. Annak ellenére is, hogy a videófelételen is jól látszik, hogy az elárasztott területen a víz igen mély lehet és hatalmas övezetet fed le.

A gazda azt is elmondta, hogy a farm egy olyan területen fekszik, ami sajnos hajlamos az áradásokra. Ennek ellenére az állatok mondhatni ezt már megtanulták, így nem szokott gond lenni azzal, hogy időben olyan helyre vonuljanak, ahol biztonságosabb. Amikor körbement, hogy ellenőrizze őket, meglepődve látta, hogy 3 anyajuh komoly bajba került egy, a víz által elzárt területen. A hely jobban hasonlított egy folyó medréhez, mint egy legelőhöz.

Képességeit, képzettségét és intelligenciáját használta arra, hogy az anyajuhokat visszahozza a szárazföldre. Ez csak egy kis része volt Patsy napjának, de az internet reakciója elképesztő volt.” – mesélte a gazda, aki azt is elmondta, hogy az első pillanattól tudta, hogy különleges állattal van dolga a kutya személyében.

A mentőakció: 

Nélküle a gazda nem tudná elvégezni a munkáját

Jones úr a Farmes Guardiannak adott interjújában elmondta, hogy Patsy és 5 testvére között már nagyon korán megmutatkozta a különbségek. A kölykök a farmon egy zárt kapu mögött rekedtek; mind vonyítani és vakkantani kezdett, Patsy volt az egyetlen, aki feltalálta magát és kinyitotta a kaput. Ez apróságnak tűnik, ám egy gazda számára, aki folyamatosan állatokkal van körülvéve – és így ismeri a viselkedésüket – árulkodó jel volt ez a pásztorlány tehetségéről.

„Patsy egy nagyon különleges kutya a farmon; nem tudnám nélküle elvégezni a munkámat. A juhászkutyák létfontosságúak a gazdálkodók és az általuk végzett munka számára. Hűsége és barátsága segített átvészelni már számos nehéz időszakot a farmon. Ő a legjobb barátom.” – mesélte a Jones úr. De azt is hozzátette még, hogy bár Patsyért megőrült az internet népe, az ő életükben ez csak átlagos nap volt; számos hasonlóan nehéz kihívással kell szinte napi szinte szembenézniük. Talán ez érzékelteti legjobban, hogy a munkája és odaadása milyen elképesztően felbecsülhetetlen.

Ha tetszett a téma, érdekes lehet számodra a pireneusi hegyikutya, Casper története is, aki 11 prérifarkassal vette fel a harcot, hogy megvédje a nyájat. Rajta keresztül is láthatóvá válik, hogy a pásztorkutyák munkája milyen elhivatottságot igényel a legnehezebb körülmények között is.

igaz történet juhászkutya juhászkutyák megható kutyás történetek Nagy-Britannia pásztorkutya pásztorkutyák

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink