hirdetés

Szörnyű hibát követett el a vadászó farkas – videón a baklövése

Mádi-Krezinger Cintia

2024. április 5 - Kép: Getty Images Hungary

A pórul járt nagyragadozó egy életre megtanulta a leckét.

hirdetés

Egy vadászó farkas az esetek többségében félelmetes látvány. A hatalmas és gyönyörű állat kifinomult érzékszerveinek köszönhetően messziről kifürkészi a zsákmányt, hogy gondosan megtervezett támadással lecsapjon rá. Kivéve, amikor nem ez történik, és az éhségtől meggyötörve egy olyan alapvető szabályról feledkezik meg, mint hogy bűzös borzra nem vadászunk.

A falka ereje

A farkasok általában csapatban vadásznak, közös portyázásuk során az egyedek közötti kommunikáció és együttműködés alapvető fontosságú. Vadászatkor a ragadozók egy adott területet, a territóriumukat járják be, folyamatosan figyelve a potenciális zsákmány mozgását. Támadáskor pedig sebességüket, kitartásukat és intelligenciájukat kihasználva összehangoltan rohanják le a prédát. Ez növeli a vadászat sikerességének esélyét, az elejtett állat egymás közötti megosztása pedig erősíti a falka összetartását. Ha a fenti videóban szereplő ragadozó is falkával érkezett volna, bizonyára nem kapott volna az arcába egy adagot.

Ha kedveled a farkasokat, ide kattintva olvasd el Gayler Krisztina farkasfigyelővel készült interjúnkat, aki a Yellowstone ragadozóiról mesélt nekünk.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

farkas ragadozó vadászat videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!