hirdetés

A kutya, aki képes autót vezetni: mutatjuk, milyen remekül kormányoz a kis jack russell

Ferenczi Deborah

2022. május 17 - Képek: YouTube

Hallottál már olyan esetről, hogy egy kutya megtanult vezetni? Megdöbbentő, de létezik olyan eb, aki képes erre, és ezt a tehetségét arra használja, hogy birkákat tereljen. Az alábbiakban bemutatjuk Lexie-t, a pásztorkutyát, aki egészen otthonosan érzi magát a kormány mögött.

hirdetés

Lexie, a kis jack russell terrier gazdája úgy döntött, hogy hasonlóképpen, ahogyan ő is megtanult vezetni, a kutyusát is megtanítja. Mindezt természetesen maximálisan biztonságos körülmények között tette, egy farmon, ahol a kutyus balesetet nem tudott volna okozni. Megdöbbenésére az eb nagyon hamar ráérzett a kormányzásra, így rendszeresen vezeti a gazdája terepjáróját, a Victoria állambeli Hamilton közelében lévő farmon. 

Hogyan tanult meg Lexie vezetni?

Lexie gazdája, a 21 éves Cam Zschech csak hétvégén tartózkodik a farmján, egyébként egész héten a faiparban dolgozik. Aztán egyszer, amikor éppen Lexie-vel birkákat tereltek a birtokon, úgy gondolta, hogy megtanítja a kutyust vezetni. Így beültettette az ebet a vezetőülésbe, egyesbe rakta a kocsit, hogy csak nagyon lassan menjen, és ne tudjon balesetet okozni, majd odatette a kormány elé. Cam megdöbbenve tapasztalta, hogy az eb ösztönösen jól irányította a terepjárót, így több ízben is átadta neki a kormányt. Ami még ennél is érdekesebb, hogy a kutyus, amint meglátja a birkákat, feléjük vezeti a kocsit, ezzel is megpróbálva terelni őket. Ennek az oka valószínűsíthetően az, hogy Lexie pásztorkutya, és imádja a birkákat, így nem csoda, hogy azonnal hozzájuk akar menni.

Az alábbi angol nyelvű videón látható, hogy milyen ügyesen vezeti a kutyus az autót.

Csapatmunkában dolgoznak

Ahhoz, hogy tökéletes csapatmunkát tudjanak végezni, Cam sokszor igénybe veszi a kutyus segítségét. Először mindig egyesbe teszi a kocsit, így lassú tempóban tudnak haladni. Ezekben az esetekben, mindig hagyja, hogy Lexie legyen a sofőr. Sőt, sokszor az is előfordul, hogy a kutya egyedül ül a vezetőülésben, míg gazdája a jármű hátulján ülve szénát szór az állatoknak.

Néha előrehajol, és megnyomja a dudát is, igazán remek pásztorkutya” – dicsérte az autóvezető kutyáját Cam Zschech.

A férfi gyakran oszt meg közösségi média platformjain képeket a négylábú sofőrjéről, melyek igencsak hamar igen nagy népszerűségnek örvendtek. Ennek ellenére senkinek sem ajánljuk, hogy saját kedvencével kipróbálja a veszélyes mutatványt!

jack russell terrier kutya vezet autót kutyák tehetsége okos kutya pásztorkutya terelőkutya vezet a kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink