hirdetés

Egy rendőrkutya miatt állt le a brazil focimeccs: így lopta el a show-t a labdázni szerető kutyus

Ferenczi Deborah

2022. április 28 - Képek: YouTube

Felrobantotta az internetet egy nagyon aranyos történet. Az április 24-ei brazil Pernambucano állami bajnokságban lejátszott Náutico-Retro focimeccsen a második félidőben egy kutya befutott a pályára és ellopta a focilabdát, amivel hosszan futkározott.

hirdetés

A rendőrkutyák arról híresek, hogy még a legveszélyesebb helyzetekben is meg tudják őrizni a nyugalmukat. Mégis előfordulnak olyan esetek, amikor még nekik sem olyan egyszerű visszafogni magukat. Pontosan ez történt Brazíliában, a Pernambucano állami bajnokság döntőjében, amikor a második félidőben egy malinois berohant a pályára.

Az alábbi brazil nyelvű, angol feliratos videón látható az eset:

Leállt a focimeccs a játékos rendőrkutya miatt

A belga juhász valószínűleg egy kissé belefáradt a pálya szélén való várakozásba, úgy döntött, hogy becsatlakozik a focimeccsbe a Campeonato Pernambucano, vagyis a Brazil állami bajnokság 2022-es döntőjében. Annak ellenére, hogy igencsak kiélezett volt a harc, a játékosok kezdeti zavaruk után félreálltak, és hagyták a kutyust szabadon rohangálni a pályán. A négylábú rendőrnek nem is kellett több, azonnal a szájába vette a labdát, és elkezdett rohanni vele a játékosok között, ezt pedig a közönség kitörő öröme kísérte. Néhány perc elteltével többen is megpróbálták a focisták közül kiterelni az állatot, vagy egyáltalán visszaszerezni tőle a labdát, de nem sikerült. Csupán egy másik labda segítségével sikerült kicsalogatni az ebet. Ezután a közönség szinte vastapssal ünnepelte az állatot, aki igencsak feldobta a focimeccs hangulatát. 

Kutya a focimeccsen? Mindenki imádta

A közösségi médiában sokan a kutyát a meccs legértékesebb játékosának titulálták. Az eset villámgyorsan elterjedt a világhálón és számos mémet, videót eredményezett. Kutyabarátokat és a sportrajongókat is egyaránt lenyűgözött. Ez az történet egyébként nem egyszeri, ugyanis több ízben is előfordult már olyan, hogy kutyusok rohantak be a focipályára meccs közben.

Az alábbi videón hét ilyen esetet gyűjtöttek össze:

A fentiekből is látható, hogy bizony még a legjobban képzett kutyák is nagyon játékosak tudnak lenni, ha meglátnak egy focilabdát. Ilyenkor az sem érdekli őket, hogy egy egész stadion őket figyeli, ugyanis a játék mindent megér.

belga juhászkutya beszalad a kutya játékos kutya kutya és a foci kutya és labda kutya focimeccs malinois rendőrkutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!