hirdetés

Ez a kutya az első és egyetlen, aki beléphet a magyar mentőállomásra: ismerd meg Brúnót!

Szénási Szimonetta, 2022. december 2 - Kép: Országos Mentőszolgálat

Nem mindennapi kérvénnyel fordult Karlovitz Ákos mentőtechnikus feletteseihez: 8 éves kutyájának, Brúnónak szeretett volna szabad bejárást biztosítani a mentőállomásra. Az igazgató még ennél is többet tett az ebért.

hirdetés

Brúnó egy nyolc esztendős mentőkutya. Gazdájával, Karlovitz Ákos mentőtechnikussal rengeteget dolgoztak azért, hogy a lehető legnagyobb tudásra tegyenek szert mindketten. A kitartó munka gyümölcse beérett, így Brúnó most már hivatalosan a mentőállomány tagja. Nézzük, mi kellett ehhez!

Tréningek sorozata

Ahogy az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán írják, Brúnó valamennyi oktatásra és vezetéstechnikai tréningre elkísérte gazdáját, úgy maga sem kerülte el az iskolát, ahol vakvezető kutyaként végzett.

Tiltott zónák

Bár a négylábú több mint jólnevelt, hiszen speciális képzést kapott, és természetesen valamennyi oltása megvan, eddig mégis voltak számára tiltott helyek, ahova nem mehetett be gazdájával. Ilyen volt a mentőállomás épülete is.

Hogy ez ne így legyen, a mentőtechnikus méltányossági kérvénnyel fordult a mentőszolgálat vezetőjéhez, amiben szabad bejárást kért kutyájának.

Meglepő válasz

A főigazgató válasza valószínűleg magát a gazdát is meglepte, ugyanis felettese nemcsak engedélyezte a jószág belépését az állomás területére, de hivatalosan is az állomány tagjai közé emelte az ebet, aki még szolgálati igazolványt is kapott.

Az egyetlen az országban

Így Brúnó lett az első, egyúttal egyetlen kutya Magyarországon, aki hivatalosan is beléphet a mentőállomásokra. A mentőautóba azonban még neki sem szabad beszállnia.

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
hirdetés
Webshop

Keresés az oldalon