hirdetés

Ezért nem cuki, ha ételt lop a kutya

Mádi-Krezinger Cintia

2024. április 23 - Képek: Getty Images Hungary

Gazdiként sokszor csak nevetünk és legyintünk rá, pedig súlyos következményei is lehetnek egy ilyen akciónak.

hirdetés

Számtalan videóval találkozhatunk a közösségi médiában, amelyen a lakásban elhelyezett kamerák segítségével fény derül arra, hogy ételt lop a kutya. Amint a gazdi nem figyel, az opportunista eb már rá is repül az őrizetlenül hagyott falatokra. Ez azonban komoly kockázattal jár – mutatjuk, mire nagyon fontos odafigyelni.

Az őrizetlenül hagyott konyhai eszközök, kések, akár sérülést is okozhatnak

„Úgysem éri el”

Azt hihetnénk, hogy egy magasabb pultra elhelyezett tényér biztonságban van egy kisebb termetű ebtől. Ám ahogy a lenti videón is láthatjuk, a kedvencek egészen elképesztő manőverekre képesek annak érdekében, hogy megszerezzék a kiszemelt finomságot. Fontos tehát, hogy soha ne hagyjunk őrizetlenül ételt a pulton, asztalon. Már csak azért sem, mert az eb akár sérülést is szenvedhet, miközben portyázik a konyhában. Leeshet, vagy akár meg is sértheti magát egy konyhai eszközzel.

„Tudja, mit ehet és mit nem”

Bárcsak így lenne! Azonban az ebek sajnos nem rendelkeznek ilyen kifinomult érzékkel, és boldogan elfogyasztják azokat az ételeket is, amelyek adott esetben mérgezőek a számukra. Nem győzzük hangsúlyozni annak fontosságát, hogy felelős gazdiként mindenki megtanulja, mely emberi ételekből szabad adni a kedvencnek, és melyek szerepelnek a tiltólistán.

Ide kattintva 10 biztonságos finomságot találsz, itt pedig 7 olyan ételt, amihez soha, még csak véletlenül se férjen hozzá a kutya.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

Mindig zárjuk az ajtókat, a szekrényeket, a hűtőt pedig szükség esetén védjük gyerekzárral

Kutyabiztos otthon

Annak érdekében, hogy a kedvencedet akkor is biztonságban tudd, amikor nem vagy otthon – és ne a kamera által tudd meg, hogy kinyitja a hűtőt, és kiszolgálja magát –, az alábbiakra figyelj oda.

Tedd magasra a tárolókat: Minél magasabban vannak az ételek tárolására használt polcok és eszközök, annál kisebb az esélye annak, hogy a kutya hozzájut. A konyhaszekrény tetejére még a legelszántabb eb sem képes feljutni.

Mindig zárd az ajtókat: Ne hagyd nyitva a spájz vagy a szekrények ajtaját. Bizonyos ebek megtanulhatják kinyitni ezeket. Ha ezt tapasztalod, elő a gyerekzárral!

Cseréld le az egyszerű szemetest: Használj olyan szemetest, amely biztonságos zárómechanizmussal rendelkezik. A friss étel egy dolog, de egyes kutyák a kukában is előszeretettel turkálnak.

A kutyabarát otthonhoz ezek mellett még számos egyéb tényezőre is ügyelned kell. Ide kattintva megtalálod útmutatónkat.

biztonságos emberi étel kutyáknak emberi étel kutyának kutyabarát otthon kutyabiztos otthon lopós kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink