hirdetés

Így ragaszkodik zsákmányához a golden retriever, videón az elhivatottsága

Molnár Enikő

2023. december 14 - Képek: Getty Images Hungary

Minden gazdi nagy félelme, főleg, amíg még fiatal a kutyája, és ráfér a nevelés, hogy egyszer csak lelop valamit az asztalról, amit nem kéne.

hirdetés

Nehéz ellenállni a finom falatoknak, és Monte látszólag nem is próbálkozott meg az önkontroll gyakorlásával. Egy kétéves golden retrieverről van szó, aki kicsit túl komolyan veszi a munkaköri leírását, és mindent visszavisz gazdájának. Ám néha a lopkodásban önös érdekek is vezérlik, és nem veti meg a finom ételeket sem. Így jutunk el az alábbi videóhoz, amiben Monte emberfeletti erővel ragaszkodik a steakhez, amit lopott. (Egyébként ez a jelenet mára 13 millió megtekintést kapott.) Nem hajlandó feladni a nyereményét, és végül a gazdája neki adja a szeletet. A humoros videóban a kutyus szemszögéből narrálják az eseményeket, és lehet, hogy ezzel a mondattal pontosan eltalálták a gondolatait: „Egy golden retriever vagyok, és ebben az esetben aranyat szereztem.”

@monte_the_golden

guy inhaled it 😳 #dogsoftiktok #goldenretriever

♬ original sound - Monte & Mandy

Nagyon aranyos a videó, de…

Bármilyen aranyos is ez a videó, van egy két dolog, amiről érdemes vele kapcsolatban beszélni. Alapvetően nem jó, ha kedvencünk kiszámíthatatlanul mindenfélét ellop az asztalról, amit csak szeretne. Itt elsősorban nem is az engedetlenségről van szó, mert az a kisebbik probléma. Lehetnek olyan dolgok is az asztalon, amiket biztonságban szeretnénk tudni kutyánktól, mert olyan összetevői vannak, amikből nem ehet, sőt, amik kifejezetten rosszat tehetnek neki. Csokis dolgok, kekszek… Ezért az ő biztonsága érdekében fontos, hogy megtanulja, hogy amit nem adunk oda neki, az nem az övé.

Ha mégis megtörténik a baj, mindenképpen monitorozzuk, hogy jól érzi-e magát kedvencünk, nincs-e hányás vagy hasmenés. Ha olyan dolgot evett meg, amiről kifejezetten tudjuk, hogy mérgező számára (mondjuk xilit tartalmú ételek), akkor sürgősen vigyük el állatorvoshoz. Persze vannak ételek, amiknek nehezebb ellenállni, és igazából a mi felelősségünk is, hogy olyan helyre tegyük ezeket, ahol nem jutnak hozzá az illetéktelenek. A másik említésre méltó részlet, hogy az ilyen helyzetekre nagyon jól jön, ha kedvencünk ismeri az „ereszd” parancsot. Ha nem tudod, hogy hogyan tanítsd meg kutyádnak ezt az akár életmentő vezényszót, ebben a cikkünkben részletesen írunk róla. Monte esetében egyébként nem arról van szó, hogy a gazdája tudatlanságban élne, minden bizonnyal dolgoznak azon, hogy ne lopkodjon ételeket. Emellett nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a videó szórakoztatási célra lett feltöltve a közösségi médiára.

ereszd parancs golden retriever lop a kutya lopós kutya steak

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!