hirdetés

Tigrisek pótmamája volt a golden retriever – videón a különleges család

Mádi-Krezinger Cintia

2024. február 21 - Képek: Getty Images Hungary

A golden retriever kölyökkoruk óta neveli a kicsiket, akik mára akkorára nőttek, hogy a kutya szülei lehetnének.

hirdetés

A természet csodákra képes. Az egyik ilyen elképesztő, ugyanakkor végtelenül megható jelenség az, amikor anyakutyák vállalják, hogy vadmacska kölyköket neveljenek fel. Bár ez első pillantásra meglepőnek tűnhet, a tapasztalatok és tanulmányok szerint ez a jelenség nem csupán kivételes esetekben fordul elő. Számos esetben tapasztalták már, hogy különböző kutyafajták nőstényei úgy gondoskodnak vadmacskákról, mintha azok saját kölykeik lennének. Ezen érdekes viselkedési minta esetében kiemelkedik a golden retrieverek kivételes képessége pótmamaként. A fajta nőstényei híresek ragyogó intelligenciájukról, kiegyensúlyozott természetükről és kiváló szülői ösztöneikről. Ezek a tulajdonságok különösen alkalmassá teszik őket arra, hogy akár más fajok kölykeit is a szárnyaik alá vehessék.

Így történt egy kínai állatkertben is, ahol a tigriskölyköket anyjuk eltaszította magától, túlélésükhöz pedig pótmamára volt szükség. Egy golden retriever boldogan vállalta a feladatot, és odaadó gondoskodással nevelte a csíkos cicákat. Történetük azonban az anyatejről a húsra váltással nem ért véget; kutyára az immár felnőtt nagymacskák máig az anyjukként tekintenek – még akkor is, ha testméreteikből fakadóan olyan, mintha az eb lenne az ő kölykük.

@animalkingdom_xyz

Tigers Cub and the Dog Who Raised It#dzistic #viral #trending #4u #fyp #lions #wildanimals #animals #tiktok #shorts

♬ original sound - Animal Kingdom🌸 - Animal Kingdom🌸

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

 

Ebben a cikkben arról olvashatsz, hogyan támogatja a terápiás labrador a félős nagymacskákat, a gepárdokat.

anyakutya cuki videó golden retriever pótmama tigris videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink