hirdetés

Így dolgozik a világ legrosszabb terelőkutyája (videó)

Hangai Lilla

2024. április 12 - Kép: Getty Images Hungary

Az apró terelőkutya lelkesedésnek és elszántságnak nincs híján, ám a tehetsége eddig még nem tudott kibontakozni. Egyszerűen imádjuk!

hirdetés

Nelson, a norfolk terrier keverék kutyus egy teljesen új, eddig nem látott technikával, minden erejét bevetve próbálja irányítani a jószágokat. Tény, hogy nem született terelőkutya, de elég bátor ahhoz, hogy megszakítva a hagyományokat, valami újat próbáljon ki, és forradalmasítsa a terelés művészetét.

Először is mindenképpen leszögeznénk, hogy imádjuk Nelsont, ahogy nyilvánvalóan a kommentelők és a birkák is. Egy Niggglebit nevű felhasználó így ír róla:

„Valójában ő a világ legjobb terelőkutyája. Nem a félelem által uralkodik, hanem az inspiráción keresztül vezeti a nyájat.

DavidLS1 pedig arra a következtetésre jutott, mint mi: A kutyák évezredek óta terelgetik ugyanolyan módszerrel a juhokat. Nelson új utat fedezett fel.

És csak zárójelesen jegyezzük meg, hogy nem is szükséges értenie egyébként a tereléshez, ugyanis a norfolk terriereket eredetileg patkányirtásra és rókavadászatra tenyészették ki.

Ha téged is annyira lenyűgöz a terelőkutyák világa, mint bennünket, ebben a cikkben különböző terelési stílusokat ismerhetsz meg videókon keresztül.

cuki videó terelőkutya videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink