hirdetés

Ennél édesebbet nem látsz ma: ez a border collie pelyhes kiskacsákat terel

Hangai Lilla

2024. január 29 - Képek: Getty Images Hungary

Láttál már border collie-t, ahogy terel? Igen egyedi stílussal dolgozik, amit most kiskacsákon mutat be. Minden bizonnyal az internet egyik legértékesebb videóját nézheted most meg!

hirdetés

Már a border collie egyik első írásos említésében, 1576-ban is úgy utaltak rá, mint az ebre, amelyik jobban összetartja a nyájat, mint bármelyik másik. Terelőtechnikájának az alapövét az elképesztő koncentrációs képessége adja. Mélyen a birkák szemébe néz, csak rájuk fókuszál. Munka közben felvesz egy jellegzetes osonó, guggoló pózt, miközben körbejárja az állományt, amivel összefogja azt. Így éri el, hogy a nagy tömeg arra mozogjon, amerre ő szeretné. A gazdák többek között azért is nagyra értékelik őket, mert bármilyen messzire is kóborolt el egy állat, a border collie biztosan visszahozza azt.

És most jöjjön a videó, melyet megígértünk; így terel egy border collie kiskacsákat: 

Ezen a felvételen pedig az látható, hogyan utasít rendre egy kutya egy konok juhot: 

Itt pedig annak lehetsz szemtanúja, hogyan korrigálja egy border collie a nyáj mozgását, amikor az rossz irányba indul el: 

Ez pedig az egyik legnagyobb kedvencünk, ahol drónfelvételen láthatod, milyen elképesztő nagyságú állományt képesek megmozgatni ezek a kutyák: 

Ide kattintva megismerkedhetsz dr. Szarvas Petra Novel nevű kutyájával, aki igen előkelő helyen végzett a Terelőkutya világbajnokságon, ahová eddig még magyar versenyző nem jutott be.

border collie cuki videó terelés terelőkutya videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink