hirdetés

Pótmamájukként óvja az óriás német dog az alomnyi pelyhes kiscicát: videón a csapat

Szénási Szimonetta

2023. április 5 - Képek: Getty Images Hungary

Szívmelengető videót találtunk egy majd’ 70 kilós német dogról, aki egy csapat aprócska kiscicát istápol. Garantáltan bearanyozzák a napodat!

hirdetés

Már sok-sok bájos, szeretetteli történetet hoztunk nektek, amelyek főhősei bizonyítják, hogy létezik békés együttélés, sőt barátság két (vagy több) eltérő fajú állat között. Ezúttal egy hatalmas német dog és egy alom nemrég világra jött kiscica bájos hancúrozását megörökítő felvételt mutatunk.

Cicák, cicák mindenhol

A csaknem 70 kilogrammos német dog szemmel láthatóan nem bánja, hogy a még esetlen, pelyhes bundájú kismacskák össze-vissza bukdácsoljanak mellette, vagy épp rajta. A cicák pedig bújnak, dörgölőznek, ismerkednek a nagy blökivel, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Számukra az is, sőt lehet a számotokra is! Nem törvényszerű ugyanis, hogy a kutyák és a macskák lakást felforgató, életveszélyes háborúban álljanak egymással! Megfelelő neveléssel és szoktatással a legtöbb esetben eredményesen összeszoktathatod kétféle kedvencedet. Idővel pedig pusztán békés lakótársak, de akár elválaszthatatlan barátok is lehetnek.

Természetesen függ a kutya személyiségétől és habitusától is, hogy mennyire lesz eredményes a közeledés, de jó tudni, hogy vannak kifejezetten macskabarát hírében álló kutyafajták, akikkel könnyebb dolgod lesz gazdaként.

Ahogy a mellékelt videón láthatod, még egy ilyen jól megtermett jószág is tud óvatosan játszani a törékeny kis cirmosokkal. Még azt is megengedi nekik, hogy az arcán csüngjenek, ha épp úgy tartja kedvük.

Hogyan nevelj macskabarát ebet?

Elárulunk néhány nevelési és szoktatási praktikát, amelyeket bevethetsz, ha kutyád mellé macskát (vagy épp fordítva) szeretnél. Az elvek egyéb háziállatok esetében is működnek, a kulcsszavak minden esetben a figyelem, a türelem és a fokozatosság!

  • Az első találkozás sorsdöntő lehet, éppen ezért nagyon fontos, hogy a lehető legnagyobb nyugalomban kerüljön rá sor. Te se legyél feszült, mert az könnyen átragad a kedvencedre is!
  • Először mindenképp használj ketrecet, de a későbbi találkozók során is szükség lehet rá. Ezzel véded a kisebb állat testi épségét. Egészen addig tartsd ketrecben a kisállatot, míg nem érzed maximálisan biztonságosnak a szemtől szemben való találkozást!
  • Ha a kutya szépen viselkedett az ismerkedés során, és semmi jelét nem adta annak, hogy bántani szeretné a kisállatot, akkor dicsérd meg. Jutalomfalattal is megerősítheted a helyes viselkedést.
  • A szemtől szemben való találkozás idején mindig legyél készenlétben, hátha közbe kell avatkoznod. A pórázhasználat nagyobb biztonságot nyújt ezekben a helyzetekben.
  • Csak abban az esetben „lépj szintet”, azaz engedd el a pórázról a kutyát, ha többszöri találkozás során sem tapasztaltál semmiféle gyanús, aggodalomra okot adó viselkedést. Azonban a szemed ekkor is legyen az állatokon, hogy ha kell, szét tudd választani őket!

Reméljük, a fenti tanácsok megfogadásával neked is sikerül legalább jó lakótársakká nevelned különböző kedvenceidet, annak pedig még jobban örülünk, ha idővel barátsággá forrja ki magát az együttélés!

barátság cuki videó kisállat kuta-macska kutya és macska kutya és macska közötti barátság kutya macska összeszoktatása kutyafajta macska mellé német dog nevelés összeszoktatás videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink