hirdetés

Videón, ahogy mosómedvék dögönyözik a lapp pásztorkutyát

Hangai Lilla

2024. február 26 - Képek: Getty Images Hungary

Ha létezik őszinte, igazán mélyről jövő érdeklődés és rajongás, annak most szemtanúja lehetsz!

hirdetés

A videón egy lapp pásztorkutya és mosómedvék láthatók, akik az ebet osztatlan figyelmükkel és imádatukkal tüntetik ki. Elhalmozzák „puszikkal” és „ölelésekkel”, minden porcikáját meg akarják érinteni; a négylábú pedig tűri – azt talán nem mernénk megkockáztatni, hogy élvezi is.

A lapp pásztorkutya a finnek rénszarvasterelő kutyája, aki híres rendkívüli kitartásáról és munkamániájáról. Ősi múltra tekint vissza, a szakértők úgy vélik, hogy minden spicc elődje lehetett. Talán ennek az évezredes bölcsességnek is köszönhető, hogy olyan végtelen türelemmel viseli a szertelen mosómedvék fürkésző ujjacskáit. A lapp pásztorkutya fajtaleírását itt érheted el, itt pedig a múltjával és jelenével ismerkedhetsz meg bővebben.

Lapp pásztorkutya

Háziasított mosómedvék?

A közelmúltban a macskák és kutyák kognitív képességeiről végzett tanulmány igen meglepő dolgot fedezett fel, teljesen véletlenül. Kiderült, hogy a mosómedvék agyában arányaiban körülbelül annyi neuron van, mint a főemlősökében. Ebből kiindulva többekben felmerült a kérdés, hogy ez lehetne-e a következő faj, amit az ember háziasít. Ha téged is érdekel a kérdés, ide kattintva olvashatsz a részletekről bővebben.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

cuki videó kutya szeretetnyelv lapp pásztorkutya mosómedve videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink