hirdetés

Videón, ahogyan gazdája tetten érte a csintalan tacskót

Molnár Enikő

2024. április 15 - Képek: Getty Images Hungary

Néhány kutya már csak ilyen. Egy pillanatig nem figyel rájuk az ember, és a legfurcsább dolgokat ássák elő látszólag a semmiből.

hirdetés

Valljuk be, ez a leírás egyes fajtákra jobban illik, mint másokra. De tagadhatatlan, hogy a tacskók az előbbi kategóriába tartoznak. Nem is meglepő, hiszen sok-sok éven keresztül arra lettek tenyésztve, hogy ássanak, vadásszanak, és önállóan hozzanak döntéseket. Bár eredetileg borz- és rókavadászatra lettek tervezve, nem vetik meg a rágcsálókat sem. A videó alapján pedig még a mumifikálódott állapot sem riasztja őket vissza. Végül is lehet, hogy Sizzle, a videón látható tacskó szerint inkább egy előásott kincsnek felel meg a rágcsálótetem.

@pizzathequeen

When I caught Sizzle red handed #sizzle #dachshund #fyp

♬ original sound - Pizza the Queen

Bár kétségtelenül kellemetlen egy ilyen helyzet, a videó maga kifejezetten szórakoztató. A kutyus a legnagyobb nyugalommal állna neki a lakomának, nem is sejtve, hogy gazdája kristálytisztán látja, mire készül. Amikor gazdája rászól, az eb a legaranyosabb zavarodott arcát mutatja neki; mintha semmi rosszat nem csinált volna.

Szerencsére nem adatott meg a lehetőség az ebnek, hogy megegye a talált tetemet. A videó jó emlékeztető minden gazdinak, hogy rendszeresen nézzen körbe a kertben, illetve hogy amikor otthon van, ha fél szemmel is mindig figyeljen kedvencére. Ha erdőben vagy természetközeli területen sétáltatjuk kutyánkat, akkor nagyobb eséllyel belefuthatunk egy tetembe. Ezekhez se engedjük oda a kedvencet semmiképpen! 

A kutyáknak van néhány furcsa, számunkra gusztustalan szokása. Például előszeretettel dörgölőznek bele mindenféle büdös dologba, aminek okáról ide kattintva olvashatsz. Sőt, néhányuk szemrebbenés nélkül fogyasztja el az ürüléket is, amiről pedig ebben a cikkünkben írtunk.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

cuki videó rágcsáló tacskó tetem videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink