hirdetés

Csúnya bukta: itt érték tetten a szemtelen kutyát

Mádi-Krezinger Cintia

2024. március 3 - Kép: Getty Images Hungary

Roppant okos, azt meg kell hagyni, de veszélyes, amit csinál.

hirdetés

A házi kedvencek többsége rendkívül opportunista. Hiába kapják meg az egészségükhöz szükséges táplálékot, ha az élet úgy hozza, kiegészítik némi plusz finomsággal. Az ebek egy része az étkezőasztalnál kunyerál, mások felporszívózzák a padlóra esett ételdarabokat. A videón szereplő négylábú azonban nem éri be ennyivel: megtanulta, hogyan nyissa ki a hűtő ajtaját, ahonnan gazdija távollétében az lop el, amit csak akar.

Óvatosan az emberi ételekkel

Sokan vélik úgy, hogy az állatok ösztönösen tudják, mit fogyaszthatnak el biztonságosan, és melyek azok az ételek, amelyek egészségügyi problémákat, súlyosabb esetben mérgezést okozhatnak nekik. Ám a valóságban sajnos ez nincs így, ezért nekünk, gazdiknak kell odafigyelni arra, mi kerül az eb szájába.

A kutyák hajlamosak arra – különösen akkor, ha valamilyen trauma hatására étkezési zavarokkal küzdenek –, hogy bármit, amit meglátnak, megegyenek. Emiatt nélkülözhetetlen, hogy egyrészt legyünk tisztában azzal, mely ételeket szabad a kedvencünknek megennie, másrészt pedig tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a tiltólistás finomságokhoz az eb ne férhessen hozzá. Jelen esetben például egy hűtőre szerelhető gyerekzár megoldaná a problémát.

Számos cikkben foglalkoztunk már azzal, mit ehet a kutya és mit nem. Ebben a cikkünkben 10 olyan ételt gyűjtöttünk össze, amelyet bátran megoszthatsz négylábú barátoddal.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

biztonságos emberi étel kutyáknak friss emberi étel kutyának mérgező élelmiszerek mérgező ételek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!