hirdetés

Nem hiszed el, hogy bukott le a kukázó kutya: videón a leleplezés

Szénási Szimonetta

2024. május 25 - Képek: Getty Images Hungary

Előrebocsátjuk, hogy minden helyzetkomikuma ellenére a látottak inkább veszélyesek, mint viccesek. Azt is elmondjuk, miért.

hirdetés

Négylábú társaink bizony igen torkosak tudnak lenni. Sokszor még akkor is kunyerálnak egy-két finom falatot, ha épp előtte ették tele magukat. Főleg a gazdi étke tud nagyon vonzó lenni. Ha pedig abból, nagyon helyesen, nem kapnak, okoskodni kezdenek. Így kelhet lába a konyhapulton hagyott szendvicsnek, vagy az őrizetlenül hagyott csirkecombnak. Ahogy a szemetes tartalma sem tabu, mint az alábbi felvételen láthatod:

A videó főhőse, a csúnyán lebukott eb szemmel láthatóan cipel néhány felesleges kilót. Ez az egyik veszélye a potyázásnak: az állat elhízik, ami számos egészségügyi problémát von maga után. A szívpanaszok, a daganatos elváltozások, a vérnyomásproblémák és a cukorbetegség kialakulásának kockázata is nagyobb a túlsúlyos kutyák esetében (ahogy az embereknél is.) Ez pedig csak néhány gond a hosszú listáról.

Sok olyasmi kerülhet a szemétbe, ami veszélyes kedvencedre

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

Mérgezés is lehet a vége…

A másik veszélye a kukázásnak, hogy a kutya olyat eszik, ami káros rá nézve. Az úgynevezett tiltólistás ételek mellett romlott, penészes ételt is fogyaszthat.

Emellett vegyszerek, illetve gyógyszerek is kerülhetnek a hulladékgyűjtőbe (bár szabály szerint a veszélyesnek minősülő hulladékokat külön kell gyűjteni.) Az is előfordul, hogy egy törött pohár darabjai kerülnek a szemetesbe, amivel megsértheti magát az állat.

Ügyelj arra, mit dobsz a kukába! Van, amit csak speciális hulladékgyűjtőbe helyezhetsz, például a gyógyszereket, az elemet és egyes vegyszereket, mint a megmaradt festéket

…és meg is mérgezhetik a kutyádat

Mindezek után nem kérdés, hogy erről a viselkedésről le kell szoktatnod kedvencedet! Ahogy otthon, úgy az utcán se engedd oda a szemétgyűjtőkhöz, és azt se hagyd, hogy a földről egyen fel maradékokat.

Utóbbi azért is életmentő, mert sajnos egyre több helyen szórnak ki mérgezett csalétket, nemritkán a kedvelt sétahelyeket, kutyafuttatókat célozva. Légy résen, és ha gyanús ételt találsz, szedd össze, majd jelentsd a hatóságnak vagy a helyi jegyzőnek.

Itt találod azoknak az ételeknek a listáját, amelyek mérgezőek a kutyára. Sose adj belőle az ebnek, és fokozottan ügyelj rá, hogy ő se férhessen hozzájuk.

elhízás kutyás videó mérgező ételek szemét szemetes túlsúly videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!