hirdetés

Az agresszív farkas-kutya hibrid mindenkit halálra rémített: így ugrott megmentője nyakába

Hangai Lilla

2023. június 26 - Képek: Arctic Fox Daily Wildlife Rescue

Az Arctic Fox Daily Wildlife Rescue területére belépve a látogatók úgy érezhetik magukat, mintha csak a Trónok Harca világába csöppentek volna. A menedékhely olyan rókáknak, farkasoknak és farkas-kutya hibrideknek ad örök otthont, melyeket valamilyen okból nem engedhetnek ki a vadonba.

hirdetés

A menedékhely ugyan minden lakója különleges a maga módján, de Dakota, a hatalmas farkas és kutya hibrid története egészen egyedi.

Mi is pontosan az a farkas-kutya hibrid?

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, ha elmondjuk a farkas-kutya hibrid egy farkas és egy kutya párosodásából születik meg. Míg a csehszlovák farkaskutyát irányított tenyésztéssel alakították ki kárpáti farkasok és német juhászkutyák fedeztetésével, addig ezek a hibridek egyes kóborló ebek olyan farkasokkal való párosodásából jönnek létre, melyek élőhelyük eltűnése és az emberi életforma térhódítása miatt szintén felfedezőútra indulnak.

Számos kutató igen kockázatosnak tartja ezt a folyamatot, ugyanis elképzelhető, hogy nagyban veszélyezteti a jelenség a farkasok genetikai identitását. Ha érdekel a téma, ebben a cikkünkben írtunk arról részletesen, hogy milyen következményei lehetnek, ha egy kutya és kutyaféle kereszteződik, valamint arra is kitértünk, hogy a tudósok szerint milyen hatásokkal járhat az ilyen hibridek felbukkanása más állatokra és az emberekre.

Vérfagyasztó kezdet

Dakota is egy ilyen horda tagjaként élte az életét, mígnem a hatóságok által befogásra nem került. Hogy ne kelljen elaltatni, megkérdezték az Arctic Fox Daily Wildlife Menhely tulajdonosát, Kimet, hogy be tudná-e fogadni. Akkor még nem volt sok tapasztalata ezekkel a hibridekkel, így azt a választ adta, hogy egy időre mindenképpen.

Amikor megérkezett Dakota és kilépett az őt szállító járműből, Kim pupillája a kétszeresére tágult, ugyanis az állat hatalmas volt és a barátságosság halvány szikráját sem mutatta. Amikor a helyére próbálták vezetni, az állat testbeszéde azonnal megváltozott; mintha csak érezte volna, hogy az élete egy merőben új fordulatot vett. Dakota azonnal Kim nyakába ugrott – óriási testsúlyával teljesen ránehezedett – és önfeledten elkezdte nyalogatni az arcát.

Innen nem volt visszaút

A kettejük közötti kötődés szinte rögtön kialakult és egyre csak mélyül és mélyül az idő múlásával. Nem is volt többé kérdés, azonnal eldőlt, hogy Dakota marad. Végleg. Ekkor döntött úgy Kim, hogy komolyabban szeretne foglalkozni a farkas-kutya hibridekkel. 3 hónap múlva már egy 4000 m² állt ezekben a mixeknek a rendelkezésére.

Angol nyelvű videón Dakota története: 

Ezért különleges Dakota

Kim elmondta, hogy a fiatalúrnak nemcsak a belső tulajdonsága igazán különlegesek, hanem a külső megjelenése is. Tündérmesébe illő mérete még a hím farkasok átlagos méretét is elegánsan pipálja le a maga 72 kg-jával. A bundája teljesen fekete, a feje formájában és a pofájában semmi kutyás nincs. A DNS teszt szerint 55% szürke farkas, de van benne német juhászkutya, alaszkai malamut és malinois is. Tagadhatatlan, hogy az emberben meghűl a vér, ha ránéz. Persze csak akkor, ha nem tudja, hogy igazából egy szeretetgombóc. Azonban az is igaz rá, hogy abszolút ő a falkavezér, aki akkor érzi rendben a dolgokat, ha mindent kontroll alatt tart.

állatmenhely állatmentés csehszlovák farkaskutya farkas farkas és kutya farkas-kutya hibrid igaz történet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!