hirdetés

Farkasnak hitték, ám kiderült, hogy egy bújós házikedvenc – némi extrával

Szénási Szimonetta

2023. május 5 - Kép: Getty Images Hungary

hirdetés

Hívás érkezett az oklahomai rendőrkapitányságra, miszerint egy farkast láttak a városban sétálni. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, hogy befogják a vadat, ám a találkozás nem épp úgy zajlott, amire számítottak.

A rendőrök farkast kerestek, ám egy különleges keverékre bukkantak.

Vicces poszt született

Az egyenruhások az őrs közösségi oldalán számoltak be a vicces kalandról. Ahogy a posztban írták, a „csúnya, gonosz farkas” – aki valójában csak a népmesékben az, egyébként semmi okunk démonizálni kedvenceink ősét! – helyett egy „bújós házikedvenc” fogadta őket.

És ezt szó szerint kell érteni: a jószág ugyanis egy 85 százalékban farkas, 15 százalékban alaszkai malamut keveréke, így nem véletlen, hogy a bejelentők úgy vélték farkast láttak. És bár megjelenése megtévesztő, valóban háziállatként tartják.

Az alaszkai malamut valóban nagyon hasonlít a farkasra.

Hazakerült

Az oklahomai csapat tagjai értesítették egy másik rendőrkapitányságon dolgozó kollégáikat, akik az esetet megelőzően szintén egy feltételezett farkas után nyomoztak.

Igazolódott a gyanú, hogy a két állat egy és ugyanaz, ennek alapján pedig megtalálták a gazdát is. Így a félig farkas-félig kutya épségben hazakerült.

Fotózkodás

Miután fény derült az igazságra, a jámbor „farkaskutya” azt is megengedte, hogy a rendőrök szelfizzenek vele . A képeket szintén megosztották a rendőrség oldalán.

Stanley őrmester a gazda segítségével rá tudta venni a farkaskutyát, hogy beüljön melléjük a rendőrautóba, sőt még a közös fényképezést sem bánta

– írják a bejegyzésben.

A fotókról pedig egy valóban békés négylábú köszön vissza, némi meglepettséggel a tekintetében, ami lehet a lámpaláztól, de valószínűbb, hogy a körülötte kerekedett nagy felhajtástól.

Életmentő akció

Nem ez az első eset, hogy összekevernek egy farkast és egy kutyát. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Észtországban egy gátépítő munkásbrigád tagjai húztak ki egy jeges vízben rekedt „kutyát”, megmentve ezzel az életét.

Íme a kutyának hitt farkas, aki szerencsésen megmenekült a kihűléstől./ Kép: YouTube

Azonnal orvoshoz is vitték a szerencsétlenül járt jószágot, a rendelőben azonban jött a hatalmas döbbenet: mentettjükről kiderült, hogy egy farkas, aki feltehetőleg a kihűlés miatt vált meglepően kezessé. Szerencsére a történet jól végződött, és végül a vad is felépült az életveszélyes balesetből.

alaszkai malamut állatmentés farkas farkas és kutya farkas és kutya különbség kóbor kutyák megmentése kutya és ember rendőrség vadállat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink