hirdetés

Hatalmas farkas hajtott őzet Ácsnál (videó)

Gerhát Petra

2024. március 26 - Képek: Getty Images Hungary

Sportvadász vett videóra egy hatalmas farkast Ácsnál. A kimerült állatot vadászat közben csípte el.

hirdetés

Nyulat és őzet hajtott az a hatalmas szürke farkas, akit egy vadász videózott le hétvégén a Komárom-Esztergom vármegyei Ács mellett. Gerencsér Zsolt sportvadász bakmegfigyelés közben figyelt fel a hatalmas ragadozóra, akiről eleinte azt hitte, aranysakál.

Szembejött a vadásszal a vadászó farkas

„Éppen az egyik útról kanyarodtam rá a másik földútra. Ekkor pillantottam meg, ahogy egy nyulat hajt. Nem volt egy ijedős fajta, utána ott nézett engem 50 méterről, majd elment az erdő felé – mesélte a nem mindennapi élményt Gerencsér Zsolt a kemma.hu-nak.  Nem hagyta ennyiben a dolgot, megindult az állat felé, hogy elé tudjon kerülni. Ekkora az azonban már az erdőben volt, ahol őzeket hajtott. A vadász elmondása szerint a farkas nagyon ki volt fáradva, lógott a nyelve. A szakember szerint elképzelhető, hogy Szlovákiából tévedt Magyarország területére a ragadozó, s valószínű, hogy ha megfelelő mennyiségű élelmet talál a hazai erdőségekben, marad is egy darabig.

Az ordast napokkal ezelőtt Ács és Gönyű között az ottani vadásztársaság tagjai már felfedezték, értesítették is a többi szervezetet és vadászt, hogy vigyázzanak rá, nehogy véletlenül kilőjék az értékes nagyvadat.

A farkas észlelését egy ácsi csoportban is megosztotta Zsolt, ahol többek között arra kérte az embereket, hogy ne etessék az állatot.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

Ács farkas szürke farkas vadász vadászat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!