hirdetés

Szívmelengető videón, ahogy a kutyák vigyáznak idős társukra

Mádi-Krezinger Cintia

2024. április 7 - Kép: Az Én Kutyám

Nem engedik, hogy a kisöregnek baja essen.

hirdetés

A kutyák nagyon szociális lények. Jóllétükhöz és boldogságukhoz pedig nélkülözhetetlen, hogy ne csak az emberekkel, hanem fajtársaikkal is időt tölthessenek. Az egyke kedvenceknek remek lehetőséget nyújtanak a kutyafuttatók, ám akadnak olyanok, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy több négylábúval élhetnek együtt. Az egy fedél alatt élő ebek pedig összetartó falkában élik mindennapjaikat, és a csoport tagjaira ugyanúgy vigyáznak, mint szeretett embereikre. Az alábbi videóban látható idős kutya is szerencsés, hogy társai ennyire vigyáznak rá. Az ebek hiába jelzik neki, hogy már nem való neki az úszás, a makacs kisöreg csak beugrik a vízbe – ahol aztán ő maga is rájön, hogy ez igen rossz ötlet volt. Társa azonban segít neki kiúszni.

Idős kutya gondozása

Egy szenior korba lépett kedvenc gondozására extra figyelmet kell fordítani. A helyes táplálás mellett fontos az eb megváltozott képességeit figyelembe véve kialakítani a biztonságos környezetet és biztosítani a megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgást. Ha a kutya korából fakadóan egészségügyi problémákkal küzd, nem várhatjuk el tőle, hogy ugyanúgy viselkedjen, mint régen. Különösen akkor, ha a fizikai problémák mellett olyan időskori szellemi gondok is felütik a fejüket, mint a demencia.

Egy demens kutya gondozása kihívásokkal teli feladat, de megfelelő felkészültséggel teljesíthető. Ebben a cikkünkben Tóth Kata Mária etológus mesélt nekünk arról, mit tehetünk demens kedvencünkért.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

demencia idős kutya kutyás videó szenior kutya úszás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!