Jógázz együtt kisállatoddal (x)

Az Én Kutyám

2023. szeptember 18

Nem is gondolnád, mennyi jótékony hatása van a közös jógának kedvenceddel.

A kedvencekkel való aktív időtöltésnek számos pozitív hatása van. Akár sportos, akár szórakoztató szabadidős tevékenységet választunk, érdemes előtte szakemberrel is konzultálni, hogy megbizonyosodjunk arról, alkalmas-e kisállatunk számára. Ugyanis az állatokkal együtt végzett gyakorlatoknak is megvannak a maga szabályai, például kevesen tudják, hogy a háziállatokat is hasznos bemelegíteni a gyakorlat előtt, a mozgás után pedig ugyanúgy igénylik a levezetést, mint gazdáik egy edzés végén.

 

Legyen a közös mozgás a kényeztetés új formája!

Kutyáink számára ajánlott a napi legalább egy hosszú séta, ám rengeteg más tevékenység is segít átmozgatni, valamint elmélyíteni a kapcsolatot az állat és gazdája között. Az egyik ilyen lehetőség az agility, ahol a kutya különféle akadályokon fut át, vagy a kutyafrizbi, a klasszikus tányérdobáló játék, a táncosok pedig kipróbálhatják akár a kutyatáncot is.

A mi emberi felelősségünk megfelelő táplálékot választani négylábú családtagunk számára és tudatosan biztosítani neki a napi rendszeres aktivitást, a fizikai és szellemi lefárasztást egyaránt kínáló életmódprogramokat (pl. agility, közös kirándulások a szabadban stb.). A választáskor vegyük figyelembe a kutya testalkatát és életkorát, valamint fordítsunk figyelmet a szűrővizsgálatokra is – ma már minden kutya számára elérhető optimális mozgásforma, csak tájékozódni kell szakembereknél

javasolja Korom Gábor, kutyaszakértő, a családi kutyatartókért létrejött Tükör Módszer Kutyasuli hálózat alapítója.

 

Jóga mindenkinek

A jóga pozitív hatással van a testre és lélekre egyaránt. Az egyszerű ászanák közös gyakorlása kedvenceinkkel számos előnnyel jár. A jóga pihentető és stresszoldó hatása mellett ugyanis erősíti a kötődést gazdi és kedvence között. A pózok közös gyakorlása ráadásul nem csak az állat hajlékonyságát és mozgékonyságát, de az erejét egyaránt fejleszti.
A Perfect Fit a kiskedvencekkel való közös jóga kipróbálására ösztönöz, és bemutat néhány egyszerű ászanát, ami remek alapot teremt a napi gyakorlatokhoz. A márka a teljes test egészségének filozófiáját követve igyekszik népszerűsíteni a kisállat-jógát hangsúlyozva, hogy négylábú barátaink a megfelelő táplálkozáson, testmozgáson és mentális stimuláción alapuló életmódnak köszönhetően életük minden szakaszában elégedettek és boldogok lesznek.

Mozgással a szeparációs szorongás ellen

A házi kedvencek, különösen a kutyák is szenvedhetnek szeparációs szorongástól. Ez természetes jelenség, mivel a kutyák társas lények, akik hajlamosak erős kötődést kialakítani az emberekkel. Amikor elválasztják őket gazdájuktól és családtagjaiktól, magányosnak érezhetik magukat, de érzékenyebb kutyáknál ezt a környezet változása, a rutin és a kiszámíthatóság hiánya is okozhatja.

A gondosan megválasztott életmódprogramok segítik az esetleges bizonytalanságokat csökkenteni, a kutya magabiztosságát egészséges mértékben növelni, hogy aztán a magányosan töltött időben ne szorongjon, hanem pihenjen. Heti egy napközi alkalom, ahol szakmai felügyelet mellett, más kutyákkal játszva, mozogva, de a gazdától távol tölti idejét a kiskedvenc, jó kiindulási alap lehet

– teszi hozzá Korom Gábor, kutyaszakértő.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Perfect Fit.

jóga jógázó kutya Korom Gábor kutyás jóga

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink