hirdetés

Így néz ki a bámulatos, kék színű farkas-kutya hibrid

Hangai Lilla

2023. október 14 - Képek: Getty Images Hungary

Ocean még 1 éves sincs, máris hatalmas népszerűségre tett szert az Instagramon varázslatos külsejének köszönhetően. Olyan, mintha valami fantasy történetből lépett volna elő.

hirdetés

Cikkünkből megtudhatod, hogy hogyan alakul ki egy kék farkas-kutya hibrid és milyen tartani egy ilyen különleges négylábút.

30%-ban farkas

Ocean 30%-ban szürke farkas (ez egy viszonylag kis arány más farkas-kutya hibridekhez képest; vannak olyanok, amelyeknek a koncentrációja a 80%-ot is eléri), amely az egyik legnagyobb a farkasfajták között. Színe a természetben egészen a fehértől a feketéig terjedhet, de általában barnás/szürkés árnyalatú. A DNS teszt alapján Oceanben van még német juhászkutya, alaszkai malamut, szamojéd és szibériai husky is. Egy farkas-kutya hibrideknek valószínűleg a szülei is farkas-kutya hibridek.

A csinos hölgy még kölyök, így nem érte el teljes méretét, de már így is igen tekintélyes látványt nyújt. A szürke farkas nőstények átlagosan akár 55 kg-ot is nyomhatnak, a hímek pedig akár 80 kg-ot is. Ha ezt vesszük alapul és a többi fajtát, ami Ocean ereiben csörgedezik, elképzelhető, hogy feszegetni fogja a felsőbb határokat. A gazdi is úgy nyilatkozott a Newsweeknek, hogy arra számítanak, hogy körülbelül német juhászkutya méretűre nő majd, de hosszabbak lesznek a lábai.

Mitől kék?

A farkas-kutya hibridek között háromféle kék szín létezik. Ocean szőrzete egyszínű kék, kivéve egy fehér foltot a mellkasán. Létezik még az úgynevezett blue seal árnyalat, ahol az aljszőrzet világosabb és a blue fawn, ahol a szőrszálak vége kék fekete helyett. Az árnyalat valószínűleg a kék német juhászkutyától eredeztethető és ahhoz, hogy egy kölyök kék színű legyen, mindkét szülőnek hordoznia kell az ehhez szükséges gént hozzá.

A kék farkas-kutya hibrid gazdija jó ügyért áll ki

Anneka Svenska célul tűzte ki, hogy Ocean segítségével felhívja olyan fajokra is a figyelmet, amelyeket félelmetesnek bélyegeznek meg. Az Animal Watch elnevezésű YouTube csatornáján a farkasokra is igen nagy hangsúlyt fektet. Szeretné elérni, hogy ne veszélyes gyilkológépekként tekintsünk rájuk. Ocean ebben pedig tökéletes partner; az biztos, hogy amerre csak jár, megfordulnak utána az emberek.

„Mindig a figyelem középpontjában kerül. Még nem találkoztam olyan személlyel, aki ne ijedt volna meg tőle. Hihetetlen, mennyire érdeklődnek iránta. Annyira édes és bújós; nagyon érzékeny és ragaszkodó kutya. Ráadásul igazán könnyen tréningezhető.” – mesélte büszkén a gazdi.

Nagy Britanniában, Ocean lakóhelyén legális farkas-kutya hibridet tartani és tenyészteni abban az esetben, ha az állatok már több generáció óta eltávolodtak a farkas ősöktől, vagyis nem kereszteződtek közvetlenül farkasokkal. Anneka Svenska arra is megpróbálja felhívni a figyelmet, hogy ezek a gyönyörű állatok nem valók akárkinek! Általában könnyen taníthatók, de a mentalitásuk és az igényeik is sokban eltérnek egy átlagos kutyáétól. Mielőtt ilyen négylábút fogadnánk örökbe, mindenképpen alaposan tájékozódjunk róluk!

(A nyitóképen egy szürke farkas látható.)

farkas farkas és kutya farkas-kutya hibrid hibrid

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!