hirdetés

Kamilla királyné ruháján igazán különleges díszítést fedeztünk fel

Gerhát Petra

2023. május 7 - Képek: Getty Images Hungary

Nyolc apró lábbal többel érkezett Kamilla a koronázására, ruháját szeretett kutyái képe díszítette.

hirdetés

Nagy találgatások előzték meg Károly királlyá koronázását megelőzően, hogy milyen ruhát viselnek majd a család tagjai a fenntarthatóság jegyében szervezett ünnepségen. A már királyné Kamilla letisztult, hófehér öltözéke nem csak férje viseletéhez illeszkedett, de kedvencei is helyet kaptak a díszítésén. Ez a ruha a koronázás egyik legszebb eleme volt.

A ruha a koronázás egyik legszebb eleme

A brit királyi család híres állatszeretetéről. Erzsébet királynő halálával sem maradhatott a Buckingham-palota négylábúak nélkül. Kamilla és Károly két mentett jack russel terriere velük együtt költözött a brit királyi otthonba.

Beth-t és Bluebellt még 2017-ben fogadta örökbe a királyi pár a Battersea Dogs and Cats Home nevű ebmentő szervezettől. A két kis négylábú olyannyira az új angol királyné szívéhez nőtt, hogy nem csak a királyi rezidenciába vitte magával őket, de a komoly protokoll szabályok mentén szervezett tegnapi koronázási ceremónián is megtalálta a lehetőséget, hogy lélekben mellette lehessenek.

A szemfüles résztvevők hamar észrevehették, hogy az új királyné Westminster-apátságban viselt öltözéke igazán különlegesen díszített. Kedvenc tervezője, Bruce Oldfield kiváló munkát végzett a koronázási ruhán. Kamilla királyné megjelenése minden részletében szimbolikusnak tekinthető. Nem csak a brit monarchia örök érvényűségét, de férje uralkodói terveihez kapcsolódóan a fenntarthatóság jegyeit is magán viselte. Nyakát a néhai II. Erzsébet által a saját koronázásán viselt nyakék díszítette, amit az előző uralkodó még Viktória királynőtől kapott ajándékba.

A király és királyné a monarchia történetében egyedülálló kapcsolatot követően, elváltként, újraházasodva érkeztek meg életük egyik legfontosabb napjához. A kettejük közötti szeretetet és kapcsolatot két jack russeljük hímzett képmása jelenítette meg,  az új királyi címert közrefogva.

Egyesült Királyság jack russell terrier királyi kutyák koronázás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink