hirdetés

Új kutyák költöznek a Buckingham-palotába: bemutatjuk Betht és Bluebellt

Szénási Szimonetta

2022. november 27 - Képek: Getty Images Hungary

Új lakók költöznek a Buckingham-palotába, mégpedig két terrier személyében: Beth és Bluebell királyi kedvencek lettek.

hirdetés

A nemrégiben elhunyt II. Erzsébet királynő híres volt kutyaszeretetéről. Halála után sem marad négylábúak nélkül az udvar: a 11 éves Beth (a képen a fekete-fehér-cser színű) és a 10 esztendős Bluebell, a két mentett eb hamarosan birtokba vehetik a királyi rezidenciát.

Menhelyről a királyi családba

III. Károly és hitvese, Kamilla 2017-ben fogadták örökbe a két kutyát a Battersea Dogs and Cats Home nevű szervezettől. A királyi jószágok jack russell terrierek, ami némi változást jelent a korábbi corgikhoz képest.

Mint Kamilla egy korábbi nyilatkozatából kiderült, mindkét állat rendkívül rossz körülmények közül érkezett a menhelyre: Betht oszlopra kötve tartották, mígnem végleg magára hagyták korábbi „gazdái”, Blubellre pedig egy erdőben találtak rá, szinte élettelenül. A szerencsétlen kutya testét szőr helyett sebek borították.

Kamilla királyné és Bluebell.

Címlapsztárok

A két kutya nemrégiben szerepelt a Country Life magazin címlapján is, mégpedig gazdájuk gyöngyeivel felékszerezve.

Kamilla királyné azóta több alkalommal is arra buzdította az embereket, hogy fogadjanak örökbe mentett állatokat. Mint fogalmazott, maguk az élő példa arra, milyen egyszerű besétálni egy ilyen helyre, és örökbefogadni egy árva jószágot.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a koronavírus-járvány miatt nagyon sok kutya és macska vált otthonkeresővé, akikből egy életre szóló barát válhat a leendő gazdák számára.

A jack russellek rajongója

III. Károly király egész élete során foglalkozott kutyákkal, akárcsak édesanyja. Az uralkodónak már több jack russell terriere is volt.

Jelenleg még zajlik a Buckingham-palota felújítása, így a királyi pár kedvenceikkel a Clarence-házban lakik, ám várhatóan amint befejeződnek a munkálatok, átteszik székhelyüket a palotába.

(Borítókép: Károly még hercegként egy havannai látogatása során, 2019-ben.)

állatmenhely II. Erzsébet királynő jack russell terrier királyi kutyák mentett kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink