hirdetés

Meghalt II. Erzsébet új kutyája, akit lelki támasznak kapott, miután férje kórházba került

László Enikő

2021. május 21

Az angol királynő márciusban kapott két kiskutyát, amikor Fülöp herceg kórházba került. II. Erzsébet újra gyászol, mert nem sokkal férje után egyik dorgija is elment.

hirdetés

II. Erzsébetnek Fülöp herceg után most új kedvencét, Fergust is gyászolnia kell, akit azért kapott, hogy enyhítsen fájdalmán. A királynőt a két dorgival (corgi és tacskó keverékkel) azért lepték meg, hogy lelki támaszt nyújtsanak számára, amikor férje kórházba került.

Egy ideig nem akart új kutyát

Az angol királynő híresen nagy corgi és dorgi rajongó, saját tenyészete évtizedeken át működött. Első kedvencét, Dookie-t hétévesen kapta, és szeretete azóta töretlen az apró lábú kedvencek iránt. Utolsó corgija, Whisper három évvel ezelőtt ment el, de a Windsori kastély így sem maradt kutyák nélkül. Két dorgija, Vulcan és Candy élvezhették a királyi kényelmet, azonban Vulcan tavaly sajnos elpusztult. Az utóbbi években II. Erzsébet nem szeretett volna több kutyát, néhány hónappal ezelőtt azonban mégis meglepték két új jövevénnyel, Fergussal és Muickkal, hogy vidámságot hozzanak életébe.

Támasz a nehéz időkben

Fülöp herceg, a királynő férje február 17-én került kórházba, ahol szívműtéten esett át. Nem sokkal azután, hogy elvégezték a beavatkozást, felröppent a hír, hogy II. Erzsébetet két új jövevénnyel lepte meg fia, András yorki herceg, méghozzá dorgikkal. Sajtóértesülések szerint a királynő nagyon örült a kiskutyáknak, akik újra élettel töltötték meg a palotát, és támaszt nyújtottak neki a nehéz időkben.

II. Erzsébet Fülöp herceg temetésén.

Online vásárolt kutya?

Márciusban a The Sun nevű angol bulvárlap arról számolt be, hogy a királynő egyik új kutyáját az internetről vásárolták. A Pets4Homes weboldalon számos kisállatnak keresnek gazdát, itt hirdették az akkor még corginak titulált kiskutyát, Charlie-t. A decemberben született eb tulajdonosa nem tudta, kinek adja el kedvencét, csak azt mondták neki, hogy biztosan jó élete lesz. A honlap szerint a kutya több mint egymillió forint értékű fontért volt hirdetve, és február 26-án adták el. A Land Roverrel érkezett vevő azt mondta, a kutya Windsorban fog élni. Majd amikor a tulajdonos rákeresett a hölgy nevére, kiderült róla, hogy a királyi család egyik alkalmazottja. Így úgy sejti, az egykori Charlie került II. Erzsébethez.

Akárhonnan is származnak, a királynőnek hatalmas szüksége volt szeretett kedvencei támogatására, mivel a 99 éves Fülöp herceg április 9-én elhunyt. A hír érthető módon rendkívül lesújtotta Erzsébetet.

Meghalt Fergus, az egyik új dorgi

A márciusban kapott két kutya volt II. Erzsébet támasza, akik a legnehezebb időkben is támogatták a királynőt. Néhány nappal ezelőtt azonban Fergus – aki a királynő nagybátyjáról, Fergus Bowes-Lyonról kapta a nevét – elpusztult. A kölyökkutya csupán két hónapon át élt a palotában, mielőtt 5 hónapos korában elhunyt volna. A Mirror értesülései szerint a kiskutyának születésétől fogva szívproblémái voltak, ez okozta halálát. A Buckingham-palota nem kommentálta a hírt.

(Képek: Getty Images Hungary)

corgi dorgi híres kutyák hírességek kutyái II. Erzsébet királynő királyi kutyák

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink