hirdetés

Újra corgik a palotában: Erzsébet királynő két kutyát kapott ajándékba

László Enikő

2021. március 8

II. Erzsébet brit királynő híresen nagy kutyabarát, és nem titkolja, a corgik a kedvencei. A rövidlábú terelőebek két év után újra a palotában élhetik az uralkodók életét.

hirdetés

A corgik nagymértékben köszönhetik népszerűségüket II. Erzsébet királynőnek. A brit uralkodó ugyanis 1933 óta rajong az elbűvölő megjelenésű apróságokért. Ez idő alatt több mint harminc kutyával osztotta meg palotáját. Első kedvencét, Dookie-t gyakran kézből etette az akkor még hercegnői címet viselő Erzsébet. Tizennyolcadik születésnapjára kapott Susanna nevű pembroke corgijának leszármazottai néhány évvel ezelőttig a palotában éltek. Kutyaszeretete ellenére azonban Erzsébet királynő 2015-ben megszüntette a királyi tenyészetet. Utolsó corgija 2018-ban szenderült örök nyugalomra. Whisper elvesztése nagyon lesújtotta II. Erzsébetet.

Újra corgik a palotában!

Brit sajtóértesülések szerint a palotában három év után újra corgi szaladgál, méghozzá kettő is. Jókedvükre és támogatásukra igen nagy szüksége is van a királynőnek. Ugyanis 99 éves férje, Fülöp herceg kórházban fekszik, mivel műteni kellett a szívét. A kiskutyák első számú feladata, hogy felvidítsák szerető gazdájukat és vidámságot vigyenek aggódó mindennapjaiba. A koronavírus miatt hónapok óta karanténban lévő II. Erzsébet valószínűsíthetően ajándékba kapta a két corgit, akiknek neve és neme egyelőre ismeretlen a nyilvánosság számára.

A királynő és kutyái elválaszthatatlanok

II. Erzsébet gyerekkora óta rajong a kutyákért. Első kedvence, Dookie hétéves korában került a királyi családba. Erzsébet pedig azóta sem tud ellenállni a rövidlábú, denevérfülű kiskedvenceknek. Azonban nem csak corgijai, hanem úgynevezett dorgijai is voltak az évek során. A dorgi a corgi és a tacskó keverékét jelenti.

Egyes források szerint a királynő annyira ragaszkodik kedvenceihez, hogy egyikőjüket 1947-ben még nászútjára is titokban magával vitte. A Vanity Fair 2016-os címlapján is négy kedvencével szerepelt, de számos festményen, szobron örökítették meg a brit királynőt négylábúi társaságában.

Igen jó dolguk van a királyi kutyáknak

A Buckingham-palotában a kutyáknak saját szobájuk van, ahol semmiben sem szenvednek hiányt. Az úgynevezett „corgi szobában” magasított kosarak állnak az ebek rendelkezésére, és királyokhoz illő menüt fogyasztanak az étkezésekkor, amit a palota séfe készít el számukra. A falatokat igen apróra vágják annak érdekében, hogy biztosan ne legyen a húsokban csont és könnyen elfogyasztható legyen az apró szájak számára. Úgy tudni, 1989-ben még kutyapszichológust is kellett az ebekhez hívni. Erre azért volt szükség, mert gyakran verekedtek és előfordult, hogy embereket, köztük a királynőt magát is megkapták, amikor az szét akarta választani őket.

II. Erzsébet és egyik dorgija.

Bár Erzsébet utolsó corgija, Whisper 2018-ban elhunyt, a palota nem maradt négylábú kedvenc nélkül. Két dorgi, Vulcan és Candy még a palotában élt, habár sajnálatos módon előbbi tavaly elpusztult. Így mára már három kutya élvezhetni a királyoknak járó kényeztetést a Buckingham-palotában.

Bennfentesek szerint a királynő nagyon örül új kedvenceinek, akik újra élettel és energiával töltik meg a palotát. II. Erzsébetet pedig el sem tudnánk képzelni híres rövidlábú kedvencei, a corgik nélkül.

(Képek: Getty Images Hungary)

corgi Egyesült Királyság II. Erzsébet királynő királyi kutyák

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink