hirdetés

Egy királyi rokon is rajthoz állt az idei corgi derbyn

Szénási Szimonetta

2023. május 13 - Képek: The Independent/YouTube; Vanity Fair, Annie Leibovitz/Facebook

Több mint egy tucat corgi mérte össze az ügyességét az immár hagyományos skót futamon. A néhai II. Erzsébet királynő egyik szeretett kutyájának rokona is megmérette magát.

hirdetés

Skóciában idén is megtartották a corgi derbyt, amelyet először tavaly, a nemrégiben elhunyt II. Erzsébet királynő platina jubileumi ünnepségének részeként rendeztek meg. A futamnak nem várt győztese lett, a három és fél éves Rodney, aki 13 másik pembroke welsh corgit megelőzve haladt át elsőként a célvonalon a Musselburgh-i versenypályán.

A győztes trófeát és jutalomfalatot kapott

Judy Murray, Andy Murray teniszcsillag édesanyja nyitotta meg a versenyt, majd ő is adta át a győztesnek járó díjat: egy trófeát és jutalomfalatokat.

Váratlan fordulat

Rodney gazdái, Matt Kendall és Nicole Whiteside Fife-ból érkeztek a húsvét alkalmából megrendezett eseményre, s mint elárulták, egyáltalán nem tervezték, hogy kedvencük aznap versenyezni fog. Ám mivel felszabadult egy hely, így végül úgy döntöttek, Rodney is próbálja ki magát.

Mint Kendall fogalmazott, „egyáltalán nem hitt benne”, hogy kutyája győzhet. Inkább a hangulat kedvéért nevezték, hiszen elmondása szerint nagy élmény volt a többi corgitulajdonossal szurkolni.

Íme a versenyről készült felvétel:

Nemesi vér

A tavalyi győztes, a walesi Georgie Rumbles tehát ezúttal nem tudta maga mögé utasítani a mezőnyt. Az egyik kutyának, név szerint Paddynek pedig, akiről feltételezik, hogy távoli rokonságban áll a néhai királynő egyik corgijával, nehezebb napja volt, és az utolsó helyen végzett.

II. Erzsébet köztudottan rajongott a fajtáért./Kép: Facebook – Vanity Fair, Annie Leibovitz

Erre a nemesi kapcsolatra abból következtetnek, hogy a kilenc éves corgi rokonságban áll annak a tenyésztőnek a kutyáival, akitől a királyi család kedvencei is származnak. A verseny után a zöld mellényben versenyző négylábú gazdája, Claudia Breen megerősítette, hogy kutyájának ez volt az utolsó versenye, jövőre már nem tervezik az indulást.

Paddy egy barátságos kiskutya, aki szeret részt venni a szórakoztató eseményeken, de itt az ideje, hogy elkezdjen lazítani

– nyilatkozta már a megmérettetés előtt a hölgy, aki minden bizonnyal a legjobbat szeretné jószágának. Azt is elárulta, hogy együtt nőtt fel a kutyussal, és rövidesen együtt ünneplik majd a tizedik születésnapjukat is. (Isten éltesse őket innen is!)

Az ifjú kutyatartó megerősítette, hogy corgiját minden bizonnyal erős szálak fűzik II. Erzsébet királynő rajongásig szeretett kutyáihoz.
– Paddy édesanyja, édesapja, nagypapája és nagymamája mind Mary Davies corgis volt – fedte fel a családfát.

(A borítóképen Rodney, a győztes corgi látható a díj átvételekor.)

corgi II. Erzsébet királynő kutyás program verseny videó welsh corgi pembroke

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!