hirdetés

Szolgálatba állt az első rendőrcorgi (videó)

Hangai Lilla

2024. április 20 - Képek: Getty Images Hungary

Amikor az ember rendőrkutyára gondol, nem egy corgi képe jelenik meg a lelki szemei előtt. Fuzai azonban rácáfolt minden előítéletre, és bebizonyította, hogy nem kellenek hosszú lábak vagy karcsú test ahhoz, hogy jó legyen a szakmájában.

hirdetés

A hat hónapos, corgi rendőrkutya egy rendőrtábor nyílt napján debütált Weifang városában, Kínában.

Így zajlott Fuzai, a corgi rendőrkutya kiképzése

Közvetlenül az elválasztás után a kis kan máris találkozott a felvezetőjével, ahol egyből meg is mutatta, milyen fából faragták. Kiderült róla, hogy engedelmes, jó vadászösztöne van, remek az étvágya, tele van energiával, és nagy fokú birtoklási hajlandósága is van a tárgyak iránt. Vagyis minden olyan tulajdonsággal rendelkezett, amely megfelel a rendőrkutyák kritériumainak. Így végül Fuzai gazdája a rendőrségnek adományozta a kutyát, ahol meg is kezdődött a karrierje.

Wang Yanan, a Weifang Közbiztonsági Hivatal Rendőrkutyabázisának vezetője elmondta, hogy Fuzai két hónapos korában már meghaladta sok társának teljesítményét. Tartalékos rendőrkutyaként szigorú kiképzési rendszerbe kezdett, amely naponta, délelőtti és délutáni foglalkozásokat is magába foglalt. Ezek érintették az engedelmességi feladatokat, az illatmunkát és a robbanószer-keresést is. Fuzai mindvégig remekelt, kiemelkedő gyakornokként tartották számon.

Ebben a videóban megnézheted, hogyan vonult fel Fuzai, és annak is szemtanúja lehetsz, hogyan zajlott a kiképzése: 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

Fuzai mint tartalékos szerv

Ráadásul számos olyan egyedi erősségét is megmutatta, mint például a figyelemre méltó alkalmazkodóképesség, az alacsony szintű érzékenység, és a rövid lábainak váratlan előnye. Négy hónap alatt kiderült, hogy alacsony termete miatt könnyen és hatékonyan keres a járművek alatt, valamint kis helyeken is könnyebben elfér.

A szerv jelenleg tartalékban van, és továbbképzésen vesz részt, hogy felkészüljön hivatali szolgálatának megkezdésére. Hazájában és a nemzetközi színtereken is számos szívet rabolt el, ami nem csupán édes külsejének, de képességeinek is köszönhető. Vagyis helyesebben fogalmazva a kettő kombinációjának. Voltak, akik már most ajánlkoztak, hogy ha nyugdíjba megy, szeretnék örökbe fogadni.

Ide kattintva elérheted a cikkünket, melyben arról számolunk be, hogyan választják ki hazánkban a rendőrkutyákat. Itt pedig arról szerezhetsz információt, hogyan képezik ki a bombakereső ebeket.

corgi Kína rendőrkutya videó welsh corgi pembroke

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink