hirdetés

Így teperik le a bűnözőket a magyar rendőrkutyák

Mádi-Krezinger Cintia

2024. március 14 - Kép: Getty Images Hungary

Malinois dog

A rend négylábú őrei nem tétováznak, ha bevetésre kerül a sor.

hirdetés

A magyar rendőrkutyák a vármegyei rendőrségek oszlopos tagjai, akik a bűnüldözés különböző területein teljesítenek szolgálatot. Korábbi cikkünkben bemutattuk Doriszt, aki a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságon dolgozik. Most pedig a Nógrád vármegyei rendőrség négylábúiról mutatunk képeket, akik nemrég a Heves vármegyei kollégáiknak tartottak továbbképzést.

A fotók magukért beszélnek: ha bevetésről van szó, a bátor magyar rendőrkutyák nem tétováznak.

 Nem lehet akárkiből rendőrkutya

A magyar rendőrkutyák élen járnak a bűnüldözésben – nem véletlenül. Ahogy ebben a cikkünkben meséltünk már róla, a kiválasztási eljáráson csak a legrátermettebb állatok felelnek meg. Ráadásul a későbbiekben sem mindegy, hogyan teljesítenek, hiszen további képzésre van szükségük ahhoz, hogy szakosodhassanak. A drog- és bombakereső kutyáknak egy sor további vizsgát kell sikeresen letenniük, de egy járőrkutyának is számos kritériumnak kell megfelelnie. Bármi is legyen az eb végleges rendőrségi pozíciója, rengeteget tesz azért, hogy szolgáljon és védjen.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

Magyarország munkakutya rendőrkutya szolgálati kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!