hirdetés

Amint meghallja gazdája sírását, a corgi már ugrik is: édes, ahogy vigasztalja a kislányt

Szénási Szimonetta

2022. október 19 - Képek: YouTube/Getty Images Hungary

Nem lehet elégszer elismételni, hogy a kutyák fantasztikusak! Jó példa erre az érzékeny lelkű corgi is, aki azonnal rohan vigasztalni, amint meghallja kis gazdája kétségbeesett sírását.

hirdetés

Kutyád nagyon érzékeny receptorokkal van megáldva, amiknek hála könnyedén felismeri, milyen lelkiállapotban vagy éppen. Amellett, hogy tudja, mikor vagy boldog, szomorú vagy éppen ideges, gyakran arra is van eszköze, hogy „felhangoljon”, ha szükséges.

A corgi szalad, ha szükség van rá

Így tett Dooey, a corgi is, aki keservesen síró kis gazdája vigasztalására vállalkozott – sikeresen. Az alábbi videón láthatod, amint a kislány látszólag megállíthatatlanul itatja az egereket. Ám hűséges pajtása, Dooey nem ismer lehetetlent, és azon nyomban nekilát, hogy mosolyt csaljon az elkámpicsorodott gyerek arcára.

Ehhez az ölébe kucorodik – ami némiképp mókás, hiszen majdnem akkora, mint a lányka –, ami szemmel láthatóan gyors eredményre vezet: a sírást mintha elvágták volna. A kicsi megöleli a kutyát, még szipog párat, egyszer-kétszer megtörli a szemét, és a bánatnak nyoma sincs! A corgi arckifejezése pedig olyan, mintha mosolyogna.

Honnan tudja, hogy szomorú vagy?

Dooey reakciója nem egyedi, valószínűleg már te is tapasztaltad, hogy kedvenced ösztönösen próbál megvigasztalni, ha valami bánat ér, esetleg épp könnyezel. Neki főként a testbeszéded az iránymutató, ugyanis négylábúd remekül olvas mind az arckifejezéseidben, mind a gesztusaidban. Emellett a hormonváltozásaidra is reagál, amik követik az érzelmi hullámzásokat. A sírás hangjai és szemmel látható jelei további jelzések a számára.

Így vigasztalnak ők

A kutyák eszköztára igen széles, ha vigasztalásról van szó: a hozzádbújástól a nyalogatáson át a szimpátia sírásig sokféleképpen kifejezhetik, hogy együtt éreznek veled, és szeretnék, ha újra boldog lennél. Pajtásod számára ugyanis te vagy a legfontosabb a világon, így a te jókedved feltétele az övének is.

Emellett a figyelemelterelés is egy a jókedvcsináló akciók közül, így ne lepődj meg, ha kutyusod játékkal vagy a pórázával a szájában jelenik meg. Azt szeretné, hogy kizökkenj az apátiából.

érzelmek kutya érzelmek kutya és ember kutya és ember kapcsolat kutya és gazda kutya testbeszéd kutya vigasztal szomorúság testbeszéd

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!