hirdetés

Japán spiccre vágyott, de egy vadállatot adtak el neki

Ványik Dóra

2023. augusztus 29 - Képek: Getty Images Hungary

Gyanússá vált, hogy az új házi kedvenc soha nem ugat és nem hajlandó kutyaeledelt enni.

hirdetés

A sajtóban Ms Wangként szereplő hölgy azt gondolta, hogy nagyon jó üzletet csinált, hiszen 140 fontért, azaz átszámítva nagyjából 62 ezer forintért megvásárolt egy japán spiccet. Azonban három hónap után az állat viselkedése drámaian megváltozott. Hamarosan kiderült, hogy kutya helyett róka került a családba.

Olyan bájos, hogy bárki szívesen hazavinné. Pedig valójában ő egy róka.

A közeli állatkertben leplezték le

Három hónapig Ms Wang meg volt győződve arról, hogy egy japán spicc boldog gazdája. Ám egyre gyanúsabbá vált, hogy a kutya nem ugat, nem eszi meg a kutyáknak való tápot és a tulajdonosnak is feltűnt, hogy a házi kedvencnek sokkal erősebb a szőre és hosszabb a farka, mint egy átlagos spiccnek.

Ms Wang gyanúját aztán megerősítette a közeli állatkert egyik dolgozója, aki száz százalékig biztos volt benne, hogy a kedvenc nem egy japán spicc, hanem egy háziasított róka.

Ami még döbbenetesebb, hogy a kutyát nem egy illegális szaporítótól vagy egy piacon vásárolta, hanem a helyi állatkereskedésben.

A többi kutya félt tőle

Ám korábban is voltak figyelmeztető jelek. Többen is mondták a parkban, ahol sétáltatta a „kutyáját”, hogy szerintük ez nem egy spicc, hanem róka, de ő nem akarta ezeket a megjegyzéseket meghallani.

Ugyanakkor, az meglepő volt, hogy a többi kutya soha nem akart játszani vele, sőt, inkább úgy tűnt, hogy félnek a japán spicctől.

A minőségi kutyatápokat, de a csirkemellet sem volt halandó megenni, miután betöltötte a három hónapot. Nem sokkal később aztán kiderült, hogy egy rókától ez nem is elvárható.

Ugye annyira egyformák, hogy könnyen hazavinnél te is kutya helyett rókát?

Kutya helyett róka: nem egyedi eset

Miután Ms Wangnek szembesülnie kellett, hogy nem kutyát vitt haza, el kellett gondolkodnia az állat további sorsán. Végül úgy döntött, hogy a helyi állatkertnek adományozza a rókát, ahol a fajtájának megfelelő táplálékot kap és a környezet is kedvezőbb számára. Kis vigaszt jeletett a nőnek, hogy itt bármikor meglátogathatja egykori házi kedvencét.
Ám nem ő volt az első, aki így járt. Két kínai családdal is előfordult, hogy a kutyának hitt kedvencükről kiderült, hogy valójában medve, egy perui család számára pedig fél év után vált világossá, hogy ők is egy rókát hittek kutyának.

fajtaleírás japán spicc róka tévedés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink