hirdetés

Így nyilatkozott Barbra Streisand kutyája klónozásáról

Gerhát Petra

2023. november 13 - Képek forrása: Getty Images Hungary

Barbra Streisand drasztikus lépésre szánta el magát szeretett kutyája halála után. Az állat elvesztésébe belenyugodni nem képes sztár egyszerűen klónoztatta Samanthát. A projekt sikeres volt ugyan, de etikailag aggályos, a sztárnak pedig öt évvel később is határozott véleménye van az ügyről.

hirdetés

Amikor kiderült, hogy az imádott kutyus 2017-ben élete a végéhez közeledik, Streisand drasztikus lépésre szánta el magát. Samantha halála előtt számos sejtet vetetett ki az eb szájából és gyomrából, majd olyan magánlaboratóriumot keresett, a pénzt nem sajnálva, ahol vállalták, hogy klónozási eljárással új kölyköket hoznak létre számára. 

A pénz sem volt akadály

Mintegy 100 ezer dollarért cserébe két kutyát hoztak létre Streisand számára Samantha egykori sejtjeiből, melyekből két, azóta is egészségesnek tűnő példány napjainkban is az énekesnővel él. Miss Violet és Miss Scarlett megalkotása egyenként 50 ezer dollárba került.

Barbrának van egy harmadik kutyája is, Miss Fanny, akit a Funny Girl karakteréről, Fanny Brice-ről nevezett el. Akkoriban a Variety magazinnak azt nyilatkozta : 

„Különböző a személyiségük. Várom, hogy megöregedjenek, hogy meglátom-e bennük (Samantha) barna szemeit és komolyságát.”

Ezt követően a PETA közleményt adott ki, amelyben kifejezte aggodalmát tettei és a klónozás kutyákra gyakorolt ​​hatása miatt. A közleményében rendkívül aggályosnak és a kutyafajra nézve veszélyesnek nevezte a híresség megoldását a gyászra. 

Barbra Streisand nem tudta feldolgozni Samantha halálát, kiónoztatta az elpusztult kutyát.

„Mindannyian azt akarjuk, hogy szeretett kutyáink örökké éljenek, de a klónozás nem éri el ezt, hanem egy új és más kutyát hoz létre, amely csak az eredeti fizikai tulajdonságaival rendelkezik. Az állatok személyisége, furcsaságai és lényege egyszerűen nem reprodukálható, és figyelembe véve, hogy csodálatos örökbefogadható kutyák milliói nyüzsögnek menhelyen minden évben, vagy félelmetes módon pusztulnak el, amikor elhagyják őket, rájössz, hogy a klónozás tovább fokozza az állatállomány válságát.”

Nem ő az egyetlen, aki ezzel a módszerrel szerette volna meghosszabbítani kedvence életét, a tengerentúlon egész iparág szakosodott a gazdagok haldokló háziállatainak klónozására. Dolly, az első klón bárány 1996-os létrejötte óta egyenesen megbecsülhetetlen, hány négylábú klón él a világon. 

Barbra Streisand is rájött már, hogy talán nem a gyász legmegfelelőbb formáját választotta. November 7-én megjelent önéletrajzi könyvében több oldalt szentel egykori és jelenlegi négylábúinak. Az idén 82 éves hollywoodi sztár a könyvbemutatón megfogalmazta azt, ami a klónozás hírére olyan sokaknak eszébe jutott vele és Samanthával kapcsolatban.

„Most, öt évvel később már tudom, a kutya kinézetét klónozhatod, de a lelkét nem (…) nem, nem költök még egyszer egy vagyont a kutyám klónozására!”

 

amerika barbra streisand egészséges gyász gyász klón klónozott kutya kutya gyász kutya halála

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink