hirdetés

Véletlenül élve temették el a szeretett kutyát: így menekült meg

Szénási Szimonetta

2023. október 13 - Képek: Getty Images Hungary

Egyszerre megrázó és megdöbbentő az az oroszországi történet, amelyben egy kutya „feltámadásáról” adnak hírt.

hirdetés

A bizarr eset az oroszországi Novonikolszk faluban történt, ahol a 18 éves Dik és idős gazdái, egy testvérpár élnek. Mint a Mirror beszámol róla, a nővérek egyik reggel mozdulatlanul találtak rá kedvencükre a takaróján fekve. Mivel a kutya semmire sem reagált, így – és korából kiindulva –, meg voltak győződve róla, hogy a szeretett jószág távozott az élők sorából. Ezt követően összehívták a családot, hogy méltó búcsút vegyenek a négylábútól, majd a faluban eltemették Diket. Arra, hogy rövidesen egy állatmenhely hirdetései között látják majd viszont, nem is gondolhattak.

Gazdái azt hitték, kutyájuk örökre elaludt.

Több szerencsés véletlenen múlt az élete

Pedig így történt! Ugyanis a kutya valójában nem halt meg – valószínűleg csak nagyon mélyen aludhatott –, s mikor magához tért, sikerült kikaparnia magát a sírból. Szerencséjére nem ásták túl mélyre, így ki tudott szabadulni, majd azonnal útnak indult. Minden bizonnyal sokkolta az érthetetlen helyzet, amiben találta magát. A közeli autópálya felé vette az irányt, de újbóli szerencséjére az arra járók nem hagyták magára a kimerült, idős állatot. Így került Dik az Otkroi Svoe Serdtse (Nyisd ki a szíved) nevű állatmenhelyre.

A hirdetések között ismerték fel

A menhelyen Dikről kép készült, amelyet közzé is tettek – s ez a harmadik olyan szerencsés fordulat, aminek hála jól végződött a története. A fotókat gazdái is látták, és azonnal felismerték rajta kedvencüket. Mint Irina Mudrova, a menhely vezetője elmondta, védencükért sírva érkezett meg a két idős hölgy.

Az eset azóta a helyi szóbeszéd és az internetes kommentszekciók tárgya lett, érthető módon. Míg sokan párhuzamot vonnak Stephen King hátborzongató műve, a Kedvencek temetője s Dik szerencsétlensége között, mások arról számolnak be, hogy csaknem hasonlóképp jártak saját háziállatukkal: egy igen mélyen szundikáló macska volt az, aki a frászt hozta a gazdájára. Ám még időben felébredt, mintsem örök búcsút vettek volna tőle.

Így ismerd fel a bajt

Reményeink szerint nem sok hasonló történetről kell hírt adnunk a jövőben, így nem is gondoljuk, hogy egészen pontosan ilyen helyzetekre kell jó tanácsokkal szolgálnunk. Azonban a történtek kapcsán érdemes kitérni arra, miként ismerhető fel, ha egy kutya rosszul van, vagy épp haldoklik.

Mint EBBEN a cikkünkben írtunk róla, vannak olyan figyelmeztető jelek, amelyek azonnal orvosért kiáltanak.

A nehezített vagy túl szapora légzés, a koordinációs problémák, a szűnni nem akaró hányás és hasmenés, a véres széklet vagy vizelet, a levertség, a letargia, a hirtelen fellépő erőtlenség vagy az eszméletvesztés számos súlyos, életveszélyes problémára utalhatnak.

A mérgezések, a belső sérülések mind előidézhetik őket, így nincs idő a tétlenségre! A végső búcsúzás előjeleit pedig EZEN cikkben részleteztük.

Azt pedig, hogy mik az idős kor kísérő változásai a kutyák esetében, s gazdiként azokat miként kezelheted, ITT részleteztük.

gyász kutya elvesztése kutya halála meghalt a kutya temetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!