hirdetés

Ryan Gosling és élete szerelme, George

Molnár Enikő

2023. augusztus 24 - Képek: Getty Images Hungary, Berigen Taylor/Pinterest

Mindig érdekes bepillantást nyerni a híres emberek lelkivilágába, főleg, ha olyan személyekről van szó, akik alapvetően visszafogottan osztják meg a magánéletüket. Az, hogy kinek van házi kedvence, és milyen az adott állat (illetve a kapcsolatuk), sokat elmondhat arról, hogy milyen a gazdája.

hirdetés

Ebben a cikkünkben már írtunk arról, hogy a Barbie film főszereplői hogyan élik meg a forgatásokat, kutyás szempontból. Mennyire tudnak találkozni velük, elviszik-e a forgatásokra… Ryan Gosling az interjúk és a róla keringő hírek alapján egy nagyon jó természetű ember, aki a hírnév után is önmaga maradt. Mindennapjairól keveset tudni, azok közé tartozik, akik nem osztják meg az életüket a közösségi oldalakon. Párja, Eva Mendes pont az ellenkezője, legalábbis ami a közösségi médián való jelenlétet illeti. Ennek ellenére Gosling nem egy kifejezetten zárkózott személy, és vannak dolgok, amelyekről szívesen beszél. Az egyik ilyen téma az „élete igaz szerelme”, George.

Forrás: Berigen Taylor/Pinterest

Ryan Gosling és George barátsága, ami egy életre szólt

Ryan Gosling máig szeretettel emlékezik vissza arra az ebre, aki ellopta a szívét, és egy részét magával vitte a túlvilágra. 1999-ben fogadta örökbe a keverék ebet, és ahová csak tudta, magával vitte. Egészen 2016-ig tartott a barátságuk, amikor sajnos George, 17 éves korában eltávozott az élők soraiból. Gyakori kísérője volt Goslingnak, forgatásokon is tartotta benne a lelket. Egy igazi személyiség volt a kutya, csakúgy, mint a gazdája. A színész gyakran úgy érezte, hogy kedvence inkább hasonlít az emberekre, mint a kutyákra. Az egyik interjúban így beszélt róla:

Vicces azt mondani, hogy kutya, mert úgy érzem, hogy mindig volt valami Georgeban, úgy érezte szerintem, hogy kutyának lenni méltóságán aluli.

Ikonikus pillanatok

Visszaemlékezett egy esetre, amikor George, mintha mi se lenne természetesebb, felült egy székre egy étteremben, és mint egy úriember, felmérte a környezetét az új szögből. Úgy jellemezte az ebet, mint aki átgondolja a felé irányuló kéréseket. Nem is vezényszavakról beszélt Gosling, hanem inkább amolyan útmutatásokról, ajánlatokról. Biztos, hogy ismerte a vezényszavakat is az eb, de a napi kommunikáció a színész elmondása szerint elsősorban nem ezekkel történt. Ahogyan az eb idősödött, gazdája előszeretettel hasonlította egy korosodó rocksztárhoz.

George után

Gosling egy ideig még nem állt készen az új kutyára, egy interjúban, ahol rákérdeztek, azt mondta, hogy „majd meglátjuk”. És ez mindenkinek ismerős lehet, aki már gyászolta kedvencét. Nehéz feldolgozni a veszteséget, főleg, ha ennyire mély volt a kapcsolat kutya és gazdája között. A színész esetében még az is megnehezítette a kutyája elvesztését, hogy George ott volt, amikor befutott, mint színész, és elkísérte ezen az úton. Az eb előtt is voltak ugyan szerepei, de az igazi áttörés az örökbefogadás után történt. Ebből a szempontból a kutya szerencsét is hozott magával. Ryan Gosling kedvence halála után megemlékezésként az eb bilétáját hordta a nyakában.

2019-ben párjával örökbefogadtak egy kutyát, akit Luchonak neveztek el. A források alapján (és igazából ránézésre is) egy dobermann, de örökbefogadásnál, hacsak nem volt DNS teszt, nem lehet tudni teljes bizonyossággal, hogy milyen géneket hordoz magában az eb.

Ryan Gosling és George barátsága jól mutatja, hogy mit jelent kialakítani egy mély kapcsolatot egy ebbel, és hogyan hangolódik egymásra kutya és gazdája. Azt is szemlélteti a történetük, hogy milyen fontos része egy kutya nevelésének az, hogy megismerje és elfogadja a gazdi az állat személyiségét. Ez nem azt jelenti, hogy a kutya azt csinálhat, amit csak szeretne, és nem lehet csiszolni azokon a tulajdonságokon, amik problémát okozhatnak (hiszen azokon nem csak lehet, de kell is dolgozni). De ne más kutyájának elért eredményeit és engedelmességét tartsuk szem előtt, hanem azt, hogy az előttünk lévő eb, akiért felelősséget vállaltunk, mire képes és mire van szüksége.

ember és kutya kapcsolata George gyász kutya elvesztése Ryan Gosling

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!