hirdetés

Videón a legviccesebb kutya-macska háborúk: nem kell, hogy így legyen!

Szénási Szimonetta

2024. február 12 - Kép: Getty Images Hungary

A kutyáknak és a macskáknak néha bizony igencsak meggyűlik a bajuk egymással. Az alábbi válogatás megmutatja, mennyire.

hirdetés

Az alábbi felvételen leginkább mulatságos jelenetek láthatók arról, micsoda harcok tudnak dúlni ugató és doromboló kedvenceink között. Ám miután kimulattuk magunkat, érdemes röviden áttekinteni, mi a titka a békés együttélésnek, hogy békés legyen a kutya-macska barátság!

Ahogy arról már több alkalommal is írtunk, nem lehetetlen feladat összeszoktatni a kutyát más háziállatokkal, legyen szó macskákról, rágcsálókról vagy madarakról. Ami mindenki biztonsága miatt kiemelten fontos, az a körültekintés és a türelem. Ismételjük el, mikre kell leginkább ügyelni:

  • Először semleges helyen találkozzanak a jószágok, miközben a kutya pórázon, a kisebb állat pedig ketrecben legyen.
  • Ha az első alkalmak problémamentesek voltak, és a két idegen eljutott a szimatolás-szemrevételezés fázisáig, elkezdheted testközelből is összeismertetheted őket. Mindig legyél résen, és ha bármi aggasztót tapasztalsz, azonnal avatkozz közbe!
  • Ha már ez is simán megy, akkor engedd őket játszani, de legalábbis közeledni a maguk módján. Tudod, légy tettrekész!

Ez a folyamat lassúnak tűnhet, de megéri rászánnod az időt, hiszen a jövőben így megspórolsz magadnak egy csomó aggodalmat.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

Ami még lényeges, hogy a ház korábbi ura sose érezze, hogy a jövevény fenyegetést jelent rá, a dolgaira, a territóriumára vagy a köztetek levő kapcsolatra. Bizony, a féltékenység csúnya dolgokat szülhet!

Ellensúlyozásképp a videóválogatást, ebből a cikkből egy gyönyörű kutya-macska barátságot ismerhetsz meg, ami túlzás nélkül csodálatos: a cica az életét köszönhette barátjának!

féltékenység kutya és macska összeszoktatás videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink