hirdetés

Indul a Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat: kihagyhatatlan lehetőség gazdiknak és leendő kutyatartóknak is!

Hangai Lilla

2023. március 28 - Forrás: Rex Kutyaotthon Alapítvány / Képek: Getty Images Hungary

Április 1-jén, az Engedelmes kutyák napján rendezik meg a Minden Kutyás Egyeteme rendezvény első állomását a Rex Állatszigeten – adta ki közleményét a Rex Kutyaotthon alapítvány.

hirdetés

Ezen a napon a különböző kutyás sportok bemutatása mellett érdekes előadásokat is meghallgathatnak az érdeklődők. A program folytatásaként ezentúl minden hónap első szombatján lesz Minden Kutyás Egyeteme, amely nemcsak a gazdiknak, hanem a leendő állattartóknak is szól.

Örökmozgó kedvenccel a legjobb helyen

A Rex Állatszigeten szombaton a kutyás sportoké lesz a főszerep. Az ingyenes rendezvényen a látogatók megismerkedhetnek népszerű és kevésbé ismert kutyás sportokkal is. Lesz őrző-védő, kutyás minisprint, agility és flyball bemutató is. A látogatóknak azonban nemcsak nézni lehet a bemutatókat, hanem saját kutyájukkal a különböző sportokat ki is próbálhatják.

Az alapítvány az állatmentési tevékenység mellett a kezdetektől fogva kiemelt figyelmet szentel az állatvédelmi szemléletformálásra, az oktatására. Ennek szellemben épül eddigi legnagyobb beruházásuk, a Felelős Állattartás Háza, amely elkészülte után helyet ad majd az oktatócélú rendezvényeiknek, köztük a Minden Kutyás Egyetemének is.

A szombati első alkalom témái a következők lesznek

  • Az ember és a kutya kapcsolata – Hajnal Gyöngyi a HUKOSZ Magyar Ebfajták Szövetsége és a Hunnia Kuvasz Egyesület alelnök
  • A hozzánk illő négylábú nagy „Ő” – Tóth Kata biológus (ELTE, Best Dog Kutyaközpont)
  • Miért jobb egy képzett ebbel? – Tóth Ferenc mester kutyakiképző
  • Kutyás foglalkozások családi kutyákkal – Dr. Sándor Sára biológus, etológus (ELTE TTK etológia tanszék, Dogsfort Kutyaiskola)
  • Kutyabajok – Dr. Király Péter a Rex Alapítvány alapítója

Hagyományaikhoz híven, az Engedelmes kutyák napja alkalmából ezen a napon 10-17 óra között körbevezetéseket is tartanak az örökbefogadható állatok kennelsorán. A részvétel ingyenes! Nagy szeretettel várják az érdeklődő állatbarátokat és kedvenceiket a Rex Állatszigeten!

A részletes programot itt érheted el.

kutya előadás kutya örökbefogadás kutyanevelés kutyás program kutyás rendezvény kutyás sport örökbefogadás programajánló rex kutyaotthon

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink