hirdetés

Rákban halt meg Bo, Obamáék szeretett kutyája: az egész család gyászol

László Enikő

2021. május 14

Bo, a portugál vízikutya Barack Obama elnöksége alatt rendkívüli népszerűségre tett szert a kutyabarátok körében. Mindenkit elbűvölt kedves természete, játékossága, csintalansága. Rengeteg helyre elkísérte az egykori elnöki családot.

hirdetés

Barack Obama 2009 és 2017 között volt az Egyesült Államok elnöke. A Fehér Házban feleségével, gyerekeivel és két kutyájával, Bóval és később Sunny-val élt. Hipoallergén, családbarát és játékos ebet szerettek volna, így esett a portugál vízikutyára választásuk. Bo, a fekete-fehér kan kutya rengeteg útjára kísérte el a családot, az emberek imádták a bohókás, játékos és kedves kutyát.

Bo élete

2008-as kampánya során Obama megígérte a lányainak, hogy kapnak egy kutyát, ha veszít, ha nyer. Mikor megválasztották, híres beszédében még említette is lányainak, hogy megérdemlik, hogy kapjanak egy kiskutyát, aki beköltözik velük a Fehér Házba. Mindenképpen hipoallergén fajtát szerettek volna, az egyik lány allergiája miatt. A portugál vízikutya 2009 áprilisában vált a család tagjává és egyben First Doggá. Obama lányai, Malia és Sasha nevezték el, unokatestvérük macskája után, illetve utalva az énekes Bo Diddly-re, valamint Obama monogramjára. A családhoz 2013-ban csatlakozott egy másik portugál vízikutya, akit Sunny-nak hívnak, így Bonak akadt egy remek játszótársa is.

A két kutyának számos megjelenése volt a nagyközönség előtt, gyakran elkísérték Michelle Obamát különböző eseményekre. Nemcsak Amerika, hanem szinte az egész világ a szívébe zárta a két bájos ebet.

Bo imádta a kamerát!

Ég veled Bo!

Michelle Obama május 9-én osztotta meg Instagram követőivel a szomorú hírt, miszerint Bo meghalt.

„Ez a délután nagyon nehéz a családunk számára. Elbúcsúztunk legjobb barátunktól, – kutyánktól, Bótól – aki a rákkal vívott harcot. A 2008-as kampány során megígértük a lányainknak, hogy a választások után kaphatnak egy kiskutyát. Akkoriban Bo a lányok társa kellett legyen. Nem gondoltuk, hogy ennyit fog jelenteni számunkra. Több mint egy évtizeden át Bo egy állandó, megnyugtató társ volt az életünkben. Ott volt, amikor a lányok hazaértek az iskolából, és farokcsóválva üdvözölte őket. Ott volt, amikor Baracknak szünetre volt szüksége: berohant az irodába labdával a szájában. Ott volt, amikor az Air Force One-on repültünk, amikor több tízezer gyerek érkezett hozzánk húsvéti tojáskeresésre, és amikor a pápa eljött hozzánk látogatóba. És amikor a napjaink lelassultak, akkor is ott volt. Támasz volt számunkra, amikor a lányok egyetemre mentek és egyedül maradtunk a családi fészekben.

Az utóbbi évben, amikor a járvány miatt mindenki itthon volt, senki sem volt boldogabb, mint Bo. A családja újra egy tető alatt lehetett, pont úgy, mint amikor hozzánk került. Mindig hálás leszek azért, hogy Bo és a lányok ilyen sok időt tölthettek együtt. Családunknak nagyon fog hiányozni. De hálásak vagyunk azért, hogy ilyen boldog életet élhetett, tele ölelésekkel, játékkal és kanapén töltött estékkel. Azt is tudjuk, hogy nem csak mi szerettük ennyire őt. Hálásak vagyunk a sok szeretetért, amit az évek során tőletek kapott. Kérlek, ma este egy kicsit szorosabban öleljétek meg bundás családtagjaitokat, és a nevünkben adjatok nekik egy kis pocakvakarást.”

(Kép: Getty Images Hungary)

Bo elnöki kutya fehér ház híres kutyák kutya meghal obama kutyája

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink