hirdetés

Joe Biden kutyái mégis maradhatnak a Fehér Házban: korábban egyikőjük megharapta a személyzetet

László Enikő

2021. március 10 - Forrás: MTI

Joe Biden két német juhászkutyáját hétfőn visszaköltöztették a Fehér Házból Delaware-be, a Biden család otthonába. Az egyik kutya agresszíven viselkedett, és meg is harapta az őrség egyik tagját – értesült a CNN fehér házi forrásokból.

hirdetés

Biden elnök két németjuhásszal érkezett a Fehér Házba, ahol az előző elnök, Donald Trump hivatali ideje alatt nem lakott kutya. Biden két németjuhásza közül Champ az idősebb, ő régóta él a családdal, Majort, a fiatalabbat 2018-ban fogadták örökbe. A CNN értesülése szerint Major harapta meg a biztonsági szolgálat egyik tagját.

A The New York Times úgy értesült, hogy a kutyákat egyébként is vissza szokták vinni Delaware-be, ha a first lady úton van. Jill Biden pedig most éppen a nyugati parton látogat meg katonacsaládokat.

Mégis maradhatnak

A Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki kedden azt mondta, a két kutya még mindig nem szokta meg teljesen az új környezetet és az új embereket – írja az Index.hu.

Hozzátette:

A Biden család fiatalabb kutyáját, Majort váratlanul érte hétfőn egy ismeretlen ember megjelenése, és olyan módon reagált, amely kisebb sérülést okozott az érintettnek, akit ellátott a Fehér Ház orvosi személyzete és nem szorult további kezelésre.”

A first lady hazaérkezése után a két kutya újra visszatérhet Washingtonba.

Major az első menhelyi kutya a Fehér Házban

Major volt a Fehér Házba költöző kutyák közül az első, akit menhelyről fogadtak örökbe. A CCN beszámolója szerint a Fehér Házban szabadon engedett két kutya közül a hároméves Major volt a vadabb, alkalmanként előfordult, hogy ugatott és ugrált. A 13 éves Champ jóval szelídebben viselkedett.

Biden és felesége korábban egy interjúban arról beszéltek, hogy Champ és Major is jó kutya. Mindkettőt nevelték attól kezdve, hogy hozzájuk kerültek. Biden elmondta, hogy az idősebb kutya, Champ komoly kiképzést kapott. Emellett Major is ismeri felesége legfontosabb szabályát: nem szabad felugrani a bútorokra.

(Kép: Getty Images Hungary)

fehér ház híres kutyák hírességek kutyái joe biden kutya harap német juhászkutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink