hirdetés

Petőfi Morzsa kutyáját keresik Bács-Kiskunban! A casting nyertes ebe örökké az egyik legnagyobb hazai költő mellett lehet

László Enikő

2023. február 15 - Forrás és képek: Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata

Különleges castingot szervez a Petőfi-emlékévek kapcsán Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata. Egy nagyszabású VR-projekthez toboroznak négylábú szereplőt, méghozzá az Anyám tyúkjából jól ismert Morzsa kutya megformálására.

hirdetés

„Morzsa kutyánk, hegyezd füled, hadd beszélek mostan veled” – bizonyára mindenki számára ismerősen cseng ez a mondat, de vajon ki hogyan képzeli Petőfiék négylábú barátját? Kicsi? Óriás? Vénséges vagy éppen fiatal? Bozontos vagy simaszőrű? Ezt igyekszik kideríteni Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, hiszen egy szalkszentmártoni forgatáshoz a lehető leghitelesebb Morzsa kutyára van szükségük. Február 17-e, péntekig még bárki benevezheti négylábú barátját. Az ideális bundás jelölt jól szocializált, nyugodt, barátságos, nem félős, és ismeri az alapvető vezényszavakat is.

A nyertes eb egy igazán izgalmas projekt részeként a digitális technikának köszönhetően az emlékévek után is, egészen az örökkévalóságig Petőfi oldalán kóborolhat majd.

Petőfi és a virtuális valóság

2023 január elsején ünnepeltük a hazai irodalom egyik legmeghatározóbb alakjának, a Bács-Kiskun vármegyei születésű Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. Vármegyeszerte számos programmal, fejlesztéssel és rendezvénnyel készülnek a bicentenárium idejére. Az egyik legizgalmasabb jubileumi projekt kétségkívül az az élményalapú VR-tartalomfejlesztés, amelynek segítségével izgalmas, „Petőfis” ügyességi játékokat, és egy tematikus VR-kifestőt is kipróbálhatnak majd a látogatók! Sőt, a szemüvegek segítségével egy-egy ominózus helyszínre is beleshetnek az érdeklődők.

Petőfi Sándor és életének meghatározó szereplői elevenednek meg, a költő életének legfontosabb színterein. Az egyik ilyen, interaktív, 360 fokos kisfilmhez keresnek most olyan – elsősorban keverék – kutyust, aki hasonlít Petőfi édesanyjának híres Morzsájára.

Jelentkezés menete: Pályázni 5-10 mp-es kisvideóval, a szalkmuzeum@gmail.com címen lehet. Az emailben várják: a pályázó kutyus és gazdi nevét, a települést és az elérhetőséget.

Határidő: Február 17. péntek!

film filmes kutya irodalom magyar irodalom Petőfi Sándor

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!