hirdetés

Ma 76 éves Danielle Steel – a kutyák mellett talál nyugalmat

Vermes Nikolett

2023. augusztus 14 - Fotó: GettyImages, daniellesteel.net

Danielle Steel

Danielle Steel minden bizonnyal a világ legismertebb és legsikeresebb írója. Szerelmes regényeit 27 nyelvre fordították le és 570 millió dollárnyi bevételre tett szert. Viszont ennél is érdekesebb, hogy kutyákkal szembeni rajongása erősebb minden írói ambíciónál.

hirdetés

A nagy amerikai író  ma ünnepli a 76. születésnapját, és életének nagy részében végig volt mellette legalább egy kutya, ha nem több. Volt olyan kutyája, akinek hosszabb ideig volt gazdája, mint amennyi ideig férjnél volt. Érdekes élettörténete minden kutyás számára példaértékű.

Danielle Steel Hope nevű kedvence

A botrányok ellenére hűséges gazdi maradt

A művésznő nemcsak könyvei miatt lett ilyen ismert, személyes szerelmi történetei tették igazán ismertté. Ugyanis mindössze ötször állt oltár elé, de mindegyik házassága válással végződött. Volt olyan kapcsolat, amelyből nem született gyermek, viszont több férfivel vállalt közösen utódokat. A nő végül egyedül maradt hét saját és két mostohagyermekre. Miközben végig ott voltak mellette a kutyák is. Saját beszámolója szerint a kutyák ugyanolyan fontosak számára, mint a gyerekei, sőt minden lányának és fiának van egy-egy kedvenc kutyája.

„Úgy tűnik, minden gyermekemnek van kedvenc fajtája. Legidősebb lányom, Beatrix hűséges a brüsszeli griffonokhoz , Trevor a miniatűr foxterrierekhez, Todd a tacskókhoz, Samantha a törpetacskókhoz”

– sorolja a kutyarajongó.

A legsikeresebb író kedvenc kiegészítője egy kutya

Danielle tanúbizonyságot tett arról, hogy a kutyák fontosabbak számára a férfiaknál, és a gyerekeivel egyenértékű személyként szereti minden jelenlegi és eddigi házikedvencét. Azonban van egy kiválasztott szerencsés. Az alig 2 kg-os fehér csivava igazán közel áll a művésznő szívéhez, és mindenhova magával viszi, a kistestű eb egyetlen utazásról sem hiányozhat. Olyan számára, akár drága műkincs. Danielle egyébként is a kisebb fajtákat szereti, mint beszámolt róla. Próbálkozott a nagytestű ebekkel, de nem járt szerencsével, ezért maradt a miniatűr kutyáknál. De vajon mi táplálja ezt a lelkesedést? A magyarázat egyszerű. Az író már gyerekkorában is kutyás családban nőtt fel. Így a későbbiekben is a négylábú barátok jelentették számára a biztonságos környezetet.

Danielle Steel Ruby nevű kedvence

 

A kutyák a múzsái

A szerző nem titkolja, hogy a regényeiben megjelenő karakterek mindegyike egy élő személy után született. Így van ez a kutyák esetében is, így amikor valamelyik világszerte népszerű könyvében egy kutyusról olvasunk, akkor biztosra vehetjük, hogy saját kedvencét csempészte be a történetbe.

A művésznő kifejezetten büszke minden kutyájára, és másokat is arra ösztönöz, hogy legyenek kitartó és felelős állattartók.

Igaz, csak az tud igazán szeretni egy kutyát, aki az embereket is szereti, és valljuk be, hogy Danielle Steel esetében ez megkérdőjelezhető.

Danielle Steel irodalom kutyaszeretet művészet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!