hirdetés

Ők a legkeresettebb festőművész kutyák: félmillió forintot ér egy kép

Buzgó Csilla

2020. október 15

Immár nem csak a mi kiváltságunk a festészet: az internet tele van a tehetségesebbnél tehetségesebb “Dapincsikkel”, akik gyakorta többet keresnek képeikkel, mint sok ember.

hirdetés

Manapság szinte alig akad olyan kunszt, amit a kutyák ne tudnának megtanulni. Ilyen a festőművészet is. Ami valóban bámulatos, az az, hogy sokan közülük saját indíttatásból, puszta lelkesedéstől vezérelve kezdték meg alkotói tanulmányaikat, tehát nem a gazdi presszionálta őket.

Ők most a világ legismertebb és legügyesebb művészkutyái.

Sammy

A Shore Service Dogs nevű, terápiás kutyákat felvonultató amerikai egyesület érdekes és kreatív módját választotta az adománygyűjtésnek. Egyes négylábú tagjaikat festőművésszé képezték ki, elkészült alkotásaik pedig esetenként több, mint félmillió forintos összegért kelnek el.

A videón Sammy nevű tehetségük mutatja meg, mit tud – nyugalom, a festékek abszolút veszélytelenek, az eb pedig vidám farkcsóválásából kiindulva láthatóan élvezi a foglalkozást.

Dagger

Gazdija, Yvonne Dagger szerint a szintén Dagger nevű labrador keverék magától kezdett érdeklődést mutatni a képzőművészet iránt. Miközben Yvonne festegetett, az eb gyakran bökdöste karját az orrával, mintha azt mondaná: “Naa, én is hadd próbáljam ki!”

Több se kellett a kíváncsi művésznőnek: speciális ecsetet adott a kutyus szájába, s a négylábú azon nyomban megtalálta élete értelmét. Daggert, aki imád védjegyévé vált piros sapkájában pózolni, azóta mindenki ismeri a New York-i művészvilágban, képeiért pedig általában 50-60 ezer forintot is felajánlanak.

Jumpy

A számtalan trükköt ismerő, hollywoodi színészebből festőművésszé vált kutyus számára nem okoz problémát egy naplemente vagy egy stílusos absztrakt mű megalkotása. Még saját nevét is képes lefesteni, tudományát pedig gazdija segítségével ülteti gyakorlatba.

Kétlábúja a vászon felett mozgatott bottal irányítja Jumpyt, aki tűpontosan képes végrehajtani az utasításokat, gyönyörű képeket kreálva a folyamat során.

Hallie

Hallie kiváló példa arra, hogy a kutyák előtt szinte nincs lehetetlen. Utolsó négy évét vakon töltötte, de még így sem hagyott fel szenvedélyével, a festéssel. Nem csak vászonképeket, hanem karácsonyi díszeket is alkot kivételes képességeinek köszönhetően, s gazdija úgy vélte, ebből a hozzá hasonló mentett kutyusok is profitálhatnak.

Árulni kezdte hát az interneten Hallie műveit, s a meglepően nagy összegű felajánlásokat jótékony célokra, menhelyi kutyák megsegítésére fordította.

Arbor

Arbor tündérmesébe illő története sokakat megindított. A menhelyi kutyusból lett ünnepelt művész kedvenc technikája az akvarell, legmagasabb összegért elkelt alkotása pedig nagyjából 135 ezer forintért talált gazdára.

Megmentője, Bryce Henderson az eBay-en, aukciós rendszerben árulja Arbor képeit, melyekből havonta csak egy darab készül. Az így befolyt pénzösszeget Bryce természetesen mindig jótékony célokra fordítja.

(Képek: Facebook – Go Vegas Dog)

érdekességek festő kutya kutya festmény művészet viselkedés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink