hirdetés

Így még nem láttál kutyát megszeppenni

Molnár Enikő

2023. november 30 - Képek: Getty Images Hungary

Vannak kutyák, akik kis-angyalként viselkednek, ha gazdájuk egyedül hagyja őket és vannak a kisördögök, akik mindig valami rosszaságon törik a fejüket.

hirdetés

Az olasz agarakat sokszor lustának és könnyen kezelhetőnek titulálják, aminek ugyan lehet igazságalapja, de nekik is lehetnek érdekes produkcióik. Példaként itt van Arlo, a kis rosszcsont, aki a legnagyobb természetességgel áll neki szétszedni kutyaágyát. Teljes erejével belevág, és láthatóan élvezettel húzza ki a pihe-puha tölteléket. Ha nem lenne beltéri kamera a házban, akkor valószínűleg csak a produktumot láthatták volna a gazdák. Viszont így premier plánban figyelhették, ahogyan kedvencük kiéli destruktív tendenciáit. Pont az ilyen esetekre jó, ha olyan kamerája van az embernek, ami hangszóróval is fel van szerelve. Így született meg a lenti videó, ahol gazdi rá szólt a kutyára, és Arlo hirtelen lefagyott. Már-már látni, hogy forognak a fejében a fogaskerekek, ahogyan próbálja összerakni, hogy mégis honnan jön az ismerős hang.

@arlo_the_iggy

Digging his bed then dad shouted at him on the camera! His reaction is priceless! 🤣🤣

♬ original sound - Arlo and his tiny human🩷👶🐶

Vajon miért csinálta ezt?

Nézzük meg közelebbről a videó hátterét. Arlo viselkedésére sokféle magyarázattal szolgálhatunk, de így ismeretlenül igazából csak találgatni lehet. Az olasz agarak arról is híresek, hogy nagyon hajlamosak szeparációs szorongás kialakítására, aminek az egyik tünete az ehhez hasonló romboló viselkedés. Ha erről szeretnél bővebben olvasni, akkor ezt a cikkünket ajánljuk, ahol a szeparációs szorongás okaiba és megoldásaiba megyünk bele részletesebben. Arlo viselkedése unalomból is fakadhat, hiszen bármennyire is szeretnek lustálkodni az olasz agarak, nekik is ugyanúgy kell egy kis fárasztás. Ha tanácstalan vagy azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne lefárasztani kedvencedet, ebben a cikkünkben találsz segítséget . Végül, de nem utolsó sorban nem tudni pontosan, hogy mennyi idős a kutyus. A fiatal kutyák néha csinálnak ilyeneket, feszegetik a határaikat, keresik, hogy mit tehetnek meg, és mi az, ami tilos. Nem lenne meglepő, ha a videón látható rombolás is a „tinilét” egyik velejárója lenne.

Kapcsolódó cikkek