hirdetés

A te kutyád is hiperaktív? Így játssz vele, hogy nap végére teljesen lefáradjon

Ferenczi Deborah

2022. június 17

A kutyák aktivitása és testmozgás iránti igénye sokkalta magasabb, mint az emberé. Még köztük is akadnak olyan ebek, akik kiemelkedően sokat szeretnek mozogni, szinte sosem merülnek le. Az alábbiakban számukra hoztunk négy olyan alternatívát, mely segíthet abban, hogy az ő hatalmas mozgásigényük is kielégüljön.

hirdetés

Abban az esetben, ha neked is hiperaktív kutyád van, akinek soha nem elég a mozgás, akkor az alábbi négy lehetőség minden bizonnyal nagy segítség lesz számodra.

1. Kutyanapközi

A dolgos hétköznapokon érdemes a kutyanapközi alternatíváját választanod. Az ilyen létesítmények részben azért jöttek létre, hogy a meglehetősen nagy mozgásigénnyel rendelkező kutyusokat ingergazdag környezetben fárasszák le, amíg a gazdi az irodában van. Amennyiben ezt az alternatívát választod, érdemes lehet a közeledben keresni egy napközit, amiről jó véleményeket hallani. Ha megvan a kiválasztott, mindenképpen menj el te magad is és látogass el a helyszínre, ellenőrizd le a körülményeket. Érdemes lehet az alapján választani, hogy a kutyádnak milyen igényei vannak, és az adott napközi milyen foglalkozásokat kínál. Például ha az eb kifejezetten szeret játszani, de a foglalkozás ebben az esetben kizárólag a sétára korlátozódik, akkor nem az a legmegfelelőbb választás.

2. Hátizsákos túra

Ha neked is van időd arra, hogy többet foglalkozz kedvenceddel, kiváló alternatíva lehet a hátizsákos túra lehetősége. Ám ebben az esetben ne csak rajtad legyen a hátizsák, hanem a kutyusodon is. Léteznek kifejezetten olyan táskák, melyek állatok számára lettek kitalálva. Ezek a munkakutyák esetében az erőnléti edzést segítik elő. Azonban akkor is hasznosak lehetnek, ha hiperaktív kutyádat akarod kicsit jobban terhelni. Nagyon fontos, hogy a hátizsáknak elég szorosnak kell lennie ahhoz, hogy ne csússzon le, de elég lazának, hogy könnyen tudjon járni az eb. Érdemes ezek után vizes palackokat tenni a hátizsákba, így te tudod szabályozni a terhelés mértékét, Majd indulhat a nagy séta. Érdemes lehet ebben az esetben legalább egy órát bolyongani a természetben. A friss levegő, a kiadós séta, és a megfelelő terhelés garantáltan le fogja fárasztani az ebedet. Természetesen mielőtt nekikezdenél, konzultálj az állatorvosoddal, hogy kedvenced tökéletes egészségnek örvend-e, s kiderüljön, mit szól a szakember a súlyzós edzéshez.

3. Intenzív labdajáték

A labdázás klasszikus módja annak, hogy segíts kutyádnak megszabadulni felesleges energiáitól. Ugyan maga a tevékenység egyszerű, az eredmény nagyon hatásos, hiszen a folyamatos futás egészen biztosan lefárasztja az ebet. Ennek érdekében szerezz be több labdát, hogy minél dinamikusabban tudd dobálni őket, majd menj ki egy nagy parkba és próbáld meg növelni a távolságot. Amennyiben szeretnél jó minőségű labdát, az Az Én Kutyam shopjában be is szerezheted.

4. Játszótárs találása

Szintén kiváló lehetőség lehet, ha találsz az állatnak egy játszótársat, akivel közösen tud futkározni, játszadozni. Ez kiváló módja annak, hogy a két eb kellően lefárassza egymást, és még élvezzék is a közös időtöltést. Érdemes lehet ezért például kutyafuttatókba járni, ahol  szocializálódni és barátkozni tud az eb. Az is jó megoldás lehet, ha van ismerősödnek kutyusa, és heti többször együtt viszitek le játszani őket. Így nem csak az állatok fogják magukat kiválóan érezni, de neked is lesz társaságod.

hiperaktív kutya kutya aktív kutya lefárasztása kutya lemozgatása kutya oktatása nagy energiájú kutya oktatás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink