hirdetés

Összeszorul a szív ezektől a képektől: az ukrán háború a kutyák szemszögéből

László Enikő

2022. április 5 - Képek: Getty Images Hungary

Aki teheti, kutyájával menekül az orosz konfliktus elől Ukrajnából. De sajnos még így is nagyon sok állat maradt magára, akik már hetek óta várják a segítséget.

hirdetés

Futótűzként terjedt az interneten az a március elején megjelent kép, amelyen egy ukrán nő idős németjuhászát cipeli a vállára vetve, és úgy menekül az országból. A fotó példája lett annak, hogy szeretett kedvenceink mellett a végsőkig ki kell tartani, és nincs olyan indok, ami miatt magukra lehet őket hagyni.

A következőkben bemutatunk 13 olyan képet, melyek különböző megható történeteket mesélnek el a kutya és az ember kapcsolatáról az ukrán háború kapcsán.

1.

2022. március 30-án egy ukrán katona simogat egy kutyát az Irpiny felé vezető úton, amely közvetlenül a főváros, Kijev közelében van.

2.

Egy ukrán rendőr kóbor kutyát etet Kijev központjában.

3.

Tamara Nazarovát súlyos összecsapások közepette evakuálták az ukrán Irpiny városából. Nazarova 24 kutyát hozott magával, akik közül csak 12 az övé, egy sátorban lakik Szvjatosinszki városában. „A házat lebombázták. A gyerekek már régen elmentek, a férjemmel ketten maradtunk ott a kutyák miatt”. – nyilatkozta Tamara.

4.

Alena Pisarenko és kutyája, Reisi vonattal érkeznek a főpályaudvarra Mariupol ostromlott városából 2022. március 31-én az ukrajnai Lvivből. Édesanyja azt mondta, megpróbálnak eljutni Párizsba, ahol egy rokonuk él. Több mint 4 millió ember menekült el Ukrajnából a február 24-i orosz invázió óta.

5.

Egy nő és kutya az autójuk betört szélvédője mögött, miután 2022. március 25-én az ukrajnai Zaporizzsjában, Mariupolból és Melitopolból evakuált, több száz embert szállító autók és buszok nagy konvojába érkeztek. Emberek tízezrei estek csapdába Mariupolban, egy kikötővárosban, amelyet hetekig tartó heves bombázások értek.

6.

A 17 éves Daniel kutyájával fotózkodik a kisinyovi (kisjenői) Moldexpo központban, Moldovában.

7.

Egy férfi karjában viszi át kedvencét az üvegszilánkok borította járdán. A törmeléket egy március 15-én becsapódott rakéta okozta Kijevben.

8.

Tűzoltó tart egy kutyát, miután tűz ütött ki egy orosz támadás által sújtott 16 emeletes lakóházban, Kijevben. Legalább négy civil meghalt.

9.

Egy mariupoli lány tartja ölében kutyáját a buszpályaudvaron. A 15 buszból álló konvoj Berdjanszk felé szállította a kitelepítetteket.

10.

Ukrajnából menekült kutyák egy hordozóban ülnek a lengyelországi Przemyslben található „Ada” kisállatklinikán. A klinika menedéket és ellátást nyújt az Ukrajnából az orosz invázió miatt evakuált állatoknak.

11.

Szomorú tekintetű francia bulldog ül ruhájában Ungváron, amikor evakuálták az ukrán városokból az orosz hadsereg elől menekülő civileket.

12.

Az orosz támadások miatt Kijevet elhagyni kényszerült ukrán nők kutyáikkal a legkeményebb nemzetközi nőnapot élték át otthonaiktól távol. Ők nehézségeik ellenére sem mondtak le kedvenceikről.

13.

Egy lány kutyával játszik egy sportkomplexumban Ungváron, amely közel 400 menekültnek ad otthont.

képek kóbor kutya kutya és ember szeretet Ukrajna ukrán háború

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink