hirdetés

6 biztos jel, hogy maximálisan jó gazdi vagy: nem csak a szeretet fontos kutyádnak

Ferenczi Deborah

2022. július 31 - Képek: Getty Images Hungary

Valószínűleg olykor minden gazdiban felmerül, hogy ő jó gazdi-e, egyáltalán szereti-e őt kedvence vagy sem. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a tulajdonságokat, illetve cselekedeteket, melyek ha igazak rád, akkor megnyugodhatsz, ugyanis egészen biztos, hogy kiváló gazdi vagy.

hirdetés

A Waggel kisállat-biztosítás együttműködött Junior Hudsonnal, a Heal the Dog étrend- és integratív wellness tanácsadójával. Céljuk az volt, hogy összegyűjtsék azokat a legfontosabb alapelveket, melyektől egy tulajdonos jó gazdi lesz. Az alábbiakban ezeket fogjuk bemutatni.

1. Utánajársz annak, hogy milyen igényei vannak a kutyádnak

Egy nagyszerű kutyatulajdonos ismeri kedvence fajtájának igényeit. Utánajár annak, hogy milyen jellemzői vannak az ebnek, milyen temperamentummal rendelkezik, és ennek megfelelően bánik az állattal. Többek között ezért is nagyon fontos, hogy olyan kutyust válassz, mely illik a személyiségtípusodhoz, mert így sokkal inkább összeegyeztethető lesz az életviteletek. Tehát például tudnod kell, hogy mekkora mozgásigénye van az ebnek, hiszen ahhoz mérten kell neked is beleépítened a mozgást az életedbe. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy sokat tudj kedvencedről, és folyamatosan képezd magad ezen a területen.

2. Kutyád megfelelően szocializált

Amennyiben a kutyád képes megfelelően viselkedni, tulajdonképpen bármilyen helyzetben, és tud alkalmazkodni is hozzád, akkor valószínűleg nagyon jól nevelted. A jó kutyatulajdonos megnyugtató és támogató módon segíti kedvencét megismerkedni a világgal. Hatalmas szerepe van a szociális nevelésnek abban, hogy miként orientálja az élet irányába a gazdi a kutyust már kölyökkorában is. Szóval, ha a kutyád megfelelően szocializált, akkor bizonyosan jó munkát végeztél.

3. Ismered az eb saját határait

A gazdi és a házi kedvenc is tiszteletben tartja egymás szükségleteit, és a kutya nem uralkodik, hanem alkalmazkodik, és szeretettel tiszteli a gazdáját. Mindig van szükség határokra, házirendre, rutinra és mindenféle olyan alapelvre, mely elősegíti az együttélés folyamatát. Amennyiben pedig ezeket a kutyusod képes betartani, akkor mindenképpen biztos lehetsz abban, hogy jó gazdi vagy.

4. Egészségesen eszik a kutyád

Amennyiben kedvenced egészségére kellően odafigyelsz, akkor biztos nagy hangsúlyt fektetsz arra, hogy mindig fitt és egészséges legyen. Ha pedig még állatorvossal és kisállat-táplálkozási szakemberrel is egyeztetsz afelől, hogy ebed egészségének mi lenne a lehető legmegfelelőbb, akkor valószínűleg kiváló és egészségtudatos gazdi vagy.

5. Barátok és társak vagytok

Amennyiben mondhatni, hogy barátok és társak vagytok, és tulajdonképpen folyamatosan izgatottak vagytok és várjátok, hogy láthassátok egymást, akkor nagyon jó kapcsolat van közöttetek. Ha szinte olvasni tudsz a kutyusod gondolataiban, pontosan tudod, hogy mire van szüksége és mire vágyik, legyen az egy ölelés, egy séta, egy közösen töltött kirándulás, akkor biztosan nagyon szeret téged a kutyád, és örül neki, hogy olyan fantasztikus gazdija van, mint te.

6. Tudod, hogy ez egy hosszú távú kapcsolat

Amennyiben tudatos és előrelátó gazdi vagy, akkor pontosan tudod, hogy ez egy hosszú távra szóló kapcsolat, melynek komoly prioritást kell élveznie az életedben. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az állatnak mind az egészségére, mind a helyes étkeztetésére figyelj. Fontos annak felkutatása, hogy miként lehet a legjobban támogatni kedvencedet egész élete során. A megfelelő kisállat-biztosítási terv kiválasztása is fontos, továbbá a megfelelő szakemberek kiválasztása is. Azonban, ha már ezekről is gondoskodtál, akkor nem csupán jó gazdi vagy, de nagyon felkészült is!

bátor gazdi felelős állattartás felelőség biztosítás gazdi jelleme jó gazda gondossága kutya és ember kutya és ember kapcsolat szeretet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink